Suksess for første Kattafestivalen

KONSERT: En konsert med Oslo Ess markerte avslutningen av første Kattafestivalen.

KONSERT: En konsert med Oslo Ess markerte avslutningen av første Kattafestivalen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Over 2.500 ungdommer fikk være med på historiens første Kattafestivalen. Det hele ble avsluttet med en heftig rockekonsert med Oslo Ess.

DEL

Les også: Nå lager de Kattafestivalen

– Kjempebra band! Jeg hørte Oslo Ess for første gang i dag. Dette låt jo veldig bra, sier Celina Christoffersen, og får støtte fra Vilde Moe Brobakken.

– Tøft at vi har egen festival. Ingen andre videregående skoler har det. Katta er virkelig flike på kultur, sier Celina Christoffersen.

Begeistring

Tre dager ut i det nye skoleåret ble elevene møtt med egen festival med et omfattende program.

Første halvdel foregikk innendørs med standup-teater med norsk-gambiske Camara Christina Lundestad Joofog foredrag med forfatter TyraTeodora Tronstad, den svenske multiklunstneren Håkki og manusforfatter Axel Hellstenius og Hamars filmskaper Henrik Martin Dahlsbakkenfør man utpå dagen åpnes opp festivalen for elever ved Storhamar videregående skole og avgangsklassene ved ungdomsskolene i Hamar og elever fra Løten ungdomsskole.

De fikk se det beste fra Hedmarks UKM-representanter og Oslo Ess.

Hamar katedralskole var arrangør og Turnéorganisasjonen i Hedmark sto for innholdet i den første festivalen, som skulle gjenspeile slagordet «Respekt og begeistring».

– Dette synes jeg ble veldig vellykket. Å se den profesjonaliteten som Hamar katedralskole viste på arrangørsiden var imponerende. Vi har kommet med innholdet og produksjonen, men uten arrangørstaben og elevene ved skolen så hadde dette blitt noe helt annet, sier Knut Inge Erlingsen fra Turnéorganisasjonen.

Terje Melheim fra Hamar katedralskole takket for de fine ordene:

– Dette har vært gøy! Vi har hatt et strålende program og mener vi har fått til et kjempearrangement for ungdom i Hamar.

Ny festival?

– Hva med neste år?

– Nå skal vi evaluere den første Kattafestivalen, men vi har lyst til å fortsette å gi Katta-elevene og annen ungdom gode kulturopplevelser, sier Melheim.

– Å gå på kulturfestivaler er noe «de voksne liker å gjøre», og kanskje ikke ungdom gjør i like stor glad. Her gir vi ungdommen kulturelle opplevelser. Undersøkelser viser at folk som går på festival er litt lykkeligere enn de som ikke gjør det. Sånt sett så starter man kanskje skoleåret litt gladere til sinns og ungdommen får en fin oppstart av skoleåret, sier Melheim, som benytter sjansen til å rette en takk til elevene fra Service og Samferdsel som utgjordefestivalens «frivillige». De sørget for en smertefri avvikling av festivalen.

– Hjelp som var gull verdt. Også viser det seg at når en planlegger ting godt så går ting som regel bra.

Artikkeltags