– Det var sjokkerende når de ropte opp navnet mitt og plasserte meg på toppen av pallen, sier 18 år gamle Michael Myrheim Mikalsen.

Jevn kvalitet

Torsdag ble skole-NM i yrkesfag avviklet på Strinda videregående skole. 240 elever fra hele landet deltok i NM'et, hvor det ble konkurrert i 25 yrkesfag.

Og i bakerfaget ble det NM-gull til Storhamar videregående skole.

– Hvorfor vant du, tror du?

– Alt gikk perfekt. På skolen i Hamar har jeg slitt litt med steketemperatur, men her ble det jevn kvalitet på alt jeg lagde. Jeg laget wienerkringler, spanduer, stjerner, wienerhorn med sjokolade, skolebrød, boller og knuter, forteller Mikalsen.

Seieren har bare styrket troen på at han har valgt rett utdanning:

– Å vinne har gitt meg motivasjon og selvtillit. Nå gleder jeg meg til å starte på lærlingperioden. Jeg har søkt om å få jobbe hos Baker Kristiansen, forteller Mikalsen, som er bosatt i Brumunddal.

Flere medaljer

Avdelingsleder hos restaurant- og matfag på Storhamar videregående skole, Åge Johansen, er også fornøyd med de andre elevene som var med til NMet i Trondheim.

– Vi fikk mange solide plasseringer. I tillegg til Michaels gull ble det bronsemedaljer i butikkslakterfaget (elev Janis Macevskis) og industriell matproduksjon (elev Simen Gillund Federley). Det ble også delt 4. plass for Åshild Lerbak i en knivskarp konkurranse i kokkefaget, oppsummerer Johansen.