Hamar by skal vise seg fra sin beste side

SKØYTEBYEN: Her på Stortorget blir det en gedigen skøyte-VM-fest lørdag kveld. Kultursjef Morten Midtlien håper mange stiller opp, og at tre dager med skøytefest i Hamar blir noe alle tilreisende og byens befolkning vil huske i lang tid.

SKØYTEBYEN: Her på Stortorget blir det en gedigen skøyte-VM-fest lørdag kveld. Kultursjef Morten Midtlien håper mange stiller opp, og at tre dager med skøytefest i Hamar blir noe alle tilreisende og byens befolkning vil huske i lang tid. Foto:

Kommunens kultursjef, Morten Midtlien, håper alle bidrar til en skøytefest som både tilreisende og hamarsinger vil huske i lang tid.

DEL

Når det kommer skøyteløpere fra 22 nasjoner, og se ikke bort fra tilreisende skøyteentusiaster fra enda flere, så er det viktig at de drar fra Hamar med gode minner. Derfor håper Morten Midtlien, kultursjefen, at det blir noen minnerike dager i skøytebyen.

Spesielt satses det fra kommunens side på at lørdag ettermiddag og kveld skal bli en storstilt opplevelse med fullt av folk på Stortorget.

Verdensmesterne kommer

Lørdag kveld, da Stortorget er pyntet klar for en folkefest, vil to rykende ferske verdensmestere, samt fire medaljevinnere, innta seierspallen som skal lages.

– Sprinterne, i dette historiske mesterskapet hvor det kåres både sprint - og allroundmestere samme helg på samme sted, er da ferdige med sitt mesterskap. Vi håper mange, ikke bare de som er i Vikingskipet, kommer for å hylle mestere og medaljevinnere, oppfordrer Midtlien.

Musikalsk storfest

Men det er ikke bare det sportslige, og taler fra ISU (Det internasjonale skøyteforbundet) som setter sitt preg på Stortorget denne lørdagskvelden.

Et balkansk blåseorkester, Dzambo Agusevi Orchestra, som forøvrig skal ha konsert i kulturhuset senere på kvelden, har tilbudt seg å blåse opp stemningen.

Og rosinen i pølsa blir vel Hamars egen Mocci Ryen som vil opptre med et forrykende show.

– Mocci har for anledningen håndplukket musikere til å være med henne, så det blir garantert en musikalsk fantastisk opplevelse, reklamerer kultursjefen.

Hele byen er med

Nå, noen dager før skøytefesten er i gang, sitter kultursjef Morten Midtlien med et klart inntrykk av at hele byens næringsliv er med på å lage skøytefest.

– Alle jeg har snakket med, det være seg restauranter, forretninger og næringsliv ellers, er veldig spente på hva denne helga vil bringe. Og de gjør sitt for at dette skal bli en minnerik langhelg i skøytebyen Hamar.

– Og for de som har sett masse hjerter med forskjellige lands flagg og noe tekst på og lurt på hva det er, så kommer forklaringen her. Vi ønsker alle tilreisende velkommen til Hamar på deres eget språk, med deres eget lands flagg. Noe vi håper legges merke til, sier Midtlien.

VELKOMMEN: Her ønskes det velkommen på tsjekkisk, til venstre, og kazakskansk.

VELKOMMEN: Her ønskes det velkommen på tsjekkisk, til venstre, og kazakskansk. Foto:

Artikkeltags