Onsdag ettermiddag er det mange blide fjes å se i Nydal i Furnes. Den offisielle åpningen av Burger King-restauranten er førstkommende fredag, men onsdag kveld var det en liten snikåpning hvor blant andre samarbeidspartnere og folk som har vært med på å bygge restauranten var på plass, en såkalt VIP-åpning.

Ringsaker Blad har tidligere omtalt at åpningen ble utsatt i noen måneder på grunn av situasjonen med koronaviruset.

Blant de mange blide fjesene er Alexander Nyløkken (29), som skal drive restauranten. Fra før driver han Burger King-restaurantene på Jessheim og ved Innlandsporten på Tangen. Nå ser 29-åringen fram til å servere burgere også i Ringsaker, og med seg til å gjøre det, har han foreløpig 20 ansatte, de fleste unge folk fra distriktet.

– Jeg gleder meg til å få jobbet med gjengen, og til å bli kjent med dem, sier han.

– Føles veldig bra

Nyløkken forteller at det totalt har kommet inn over 100 jobbsøknader, og at det skal ansettes noen flere. To av dem som har fått jobb ved burgerrestauranten, er Marte Berntsen (17) fra Nes og Hanna Stafsberg (17) fra Hamar. For begge er dette den første jobben de har.

– Vi gleder oss, melder duoen.

Sammen med driver Nyløkken viser de to 17-åringene Ringsaker Blad rundt i restauranten, som ligger på andre siden av E6 for IKEA og Max.

I andre etasje er blant annet en uteservering, der du kan nyte måltidet under den stekende Furnes-solen.

Opprinnelig var planen å åpne restauranten i månedsskiftet mai/juni, men koronaviruset førte altså til at åpningen ble utsatt. Til Ringsaker Blad i juni ble så meldt fra administrerende direktør Rune Sandvik i King Food AS, driftsselskapet bak Burger King i Norge, at den nye planen var slå opp dørene i Nydal den første hele uka i august.

Litt før tiden var det en fornøyd administrerende direktør som onsdag kunne ønske velkommen.

– Det føles veldig bra, sier Sandvik til RB.

– Stor suksess

Den administrerende direktøren har tidligere uttalt at han har stor tro på beliggenheten, og gjentar dette onsdag.

– Både McDonald’s og Max har burgerrestauranter ved E6 i Ringsaker, og Max er rett på andre sida her. Hvordan ser du på konkurransen?

– De er dyktige begge to, og så tror vi at det er et marked her ved E6, som er veldig bra. Vi vil favne lokalbefolkningen, E6-trafikken og besøkende til næringsområdet. Vi er også fornøyd med at vi har fått med oss driveren på Tangen til å drive her, svarer Sandvik, og fortsetter:

– Vi har stor suksess på Tangen, er veldig fornøyd med det og tror at vi kan nærme oss omsetningen der, sier han.

– Og hva er omsetningen der?

– Den er god, smiler Sandvik hemmelighetsfullt.