Birken har fått grønt lys fra lokal og nasjonal helsemyndighet til å gjennomføre med et begrenset antall deltakere. Dermed blir Birkebeinerrittet lørdag 28. august et av de første store arrangementene når samfunnet gjenåpnes til høsten, skriver arrangørene sjøl i en pressemelding

Birkebeinerrittet arrangeres etter gjeldende smittevernregler, det vil si at de har plass til en begrenset deltakermasse på inntil 5000 når de er i gjenåpningsfase 4

Prioriterer rittet

– Vi velger derfor å prioritere vårt hovedarrangement, Birkebeinerrittet, og foreløpig pause påmeldingen til sidearrangementene våre fram til en ny vurdering i august. De som allerede er påmeldt UltraBirken sykkel, Halvbirken sykkel og Ungdomsbirken sykkel har fått informasjon om dette, og kan velge mellom å endre sin påmelding til årets Birkebeinerritt, flytte deltakelsen til 2022, motta refusjon, eller vente på endelig avgjørelse medio august, skriver de.

Alle deltakere i Birkebeinerrittet må framvise koronasertifikat som viser om de er vaksinert, eller har en fersk negativ test, ved henting av startnummer.

På grunn av restriksjonen på antall deltakere som ligger i de nasjonale føringene for store arrangement til høsten, er det ikke veldig mange plasser igjen, melder arrangørene.

Slik blir løpet

Også Birkebeinerløpet har fått grønt lys fra lokal og nasjonal helsemyndighet for sin plan om å gjennomføre med en antallsbegrensning på inntil 5000 deltakere. Løpet følger litt de samme føringene som rittet. Med koronasertifikat som viser at deltakerne er vaksinert, eller fersk negativ test kan de melde seg på Birkebeinerløpet 4. september.

Det betyr løpet arrangeres etter gjeldende smittevernregler.

– Vi velger derfor å prioritere vårt hovedarrangement, Birkebeinerløpet, i tillegg til Halvbirken løp, og foreløpig pause i påmeldingen til sidearrangementene fram til en ny vurdering i august.

De som allerede er påmeldt UltraBirken løp, Birken Fjellmaraton, Birken 5 km, og Ungdomsbirken løp har fått informasjon om dette, og kan velge mellom å endre sin påmelding til årets Birkebeinerløp, flytte deltakelsen til 2022, motta refusjon, eller vente på en avgjørelse medio august om vi kan gjennomføre disse løpene.