Markedet har, med unntak av avlysninger grunnet koronapandemien, vært avholdt hver vår og høst siden 1995.

– Vi har faktisk utstillere som har vært med alle 54 gangene, sier salgssjef i Hamar Olympiske Anlegg, Lars Røste.

De 300 utstillerne som kommer speiler en unik bredde - fra de som rydder loft og kjeller til profesjonelle forhandlere.

Fyller hele Vikingskipet

Markedet er et Mekka for alle som har interesse for antikviteter, gamle gjenstander, innredningsdetaljer eller leter etter noe spesielt de samler på. Vi fyller hele den 13 000 kvadratmeter store hallflaten med gjenstander for salg. Her finnes antikviteter, retro- og vintagegjenstander, samlerobjekter, snurrepiperier og mye annet spennende, sier prosjektleder i Hamar Olympiske Anlegg, Bente Ekeberg Bodin.

Ombruk er mer aktuelt enn noen gang, noe programmet på messa også bærer preg av. Arrangementet tar del i Miljøuka som arrangeres i regionen for første gang.

Systue i Vikingskipet

Selv om det primært en salgsmesse er det i år lagt inn noen nye elementer i det populære arrangementet.

– Nytt i år er at vi har satt av et eget område, en systue, i hallen. Har du et plagg du ønsker å sy ut, sy inn, sy om eller bytte glidelås på, så ta det med. Vi har med oss klesdesigner, redesigner og målsømskredder Veronika Glitsch som vil være til stede og hjelpe publikum lørdag. Vi setter opp symaskiner som publikum kan benytte, og Veronika vil gå rundt og hjelpe til der det trengs. Søndag har vi fått med oss Anja Hekne, som er medeier og designer bak klesmerket Hekne. Hun hjelper deg gjerne med reparasjon og enkel omsøm, slik at du kan få enda mer glede av klærne dine, sier Bodin.

Gratis verdivurdering

Det vi også bli gjensyn med et par veteraner i bransjen. Ellen Ørnes og Inge Solheim har vært med på messen i flere år. De er igjen på plass, klare for å vurdere om det du tror kan være en verdifull antikvitet faktisk er gull eller om det er gråstein.

– Noen har en forventning om at bestemors gamle gjenstand har en høy omsetningsverdi, og blir skuffet over at den ikke er høyere. Andre har kanskje noe fra et arveoppgjør som de er usikre på verdien av, og får seg en positiv overraskelse i andre enden. Ta det med til Vikingskipet denne helgen, og få en vurdering av Norges fremste eksperter, sier Bente Ekeberg Bodin og Lars Røste i Hamar Olympiske Anlegg.