Snart kan du jakte påskeegg i Hamar igjen

EGGJAKT: Fra venstre: Ghulam Abbas, Lene Helgestad, Live Giset, Per Olaf Børke. Tina Rørvik, Undis Stavseng, Grete Bakke, Heidi Pettersen, Nina Koteng, Per Øyvind Ørsnes, Anja Granbakken, Britt Nina Pettersen, Anette Bråten, Nina Indbryhn, Margrete Bye Grindvik og Mona Moen.
Foran, i kyllingdrakter, sitter sentrumsleder Anne Dobloug og CC Hamar-senterleder Nina Utkilen.

EGGJAKT: Fra venstre: Ghulam Abbas, Lene Helgestad, Live Giset, Per Olaf Børke. Tina Rørvik, Undis Stavseng, Grete Bakke, Heidi Pettersen, Nina Koteng, Per Øyvind Ørsnes, Anja Granbakken, Britt Nina Pettersen, Anette Bråten, Nina Indbryhn, Margrete Bye Grindvik og Mona Moen. Foran, i kyllingdrakter, sitter sentrumsleder Anne Dobloug og CC Hamar-senterleder Nina Utkilen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den populære påskeeggjakten starter opp igjen.

DEL

– Folk synes dette er veldig gøy. De har stoppet meg på gata og det dukker opp meldinger på Facebook. Påskeeggjakten i Hamar er åpenbart veldig populær, sier Nina Utkilen fra CC Hamar, og får støtte av leder i Hamar Sentrums, Anne Dobloug:

– Vi har allerede eb masse henvendelser fra folk som lurer fælt på når årets jakt begynner.

Duoen er kledd opp i kyllingkostymer og vekker mildt sagt oppsikt på Østre Torg.

Med seg har de en hær av representanter for handelsnæringen i sentrumsbutikkene og på kjøpesenteret.

Det startet med at man i 2015 la ut noen påskeegg inne på CC Hamar. Året etter utvidet man eggjakten til å gjelde hele Hamar sentrum.

Nå er det igjen tid for at CC Hamar og Hamar Sentrum sprer påskeegg rundt omkring i byen.

– I år legger vi ut rundt 300 egg, med verdier fra 200 til 12.000 kroner, reklamerer Dobloug.

Rundt 90 butikker bidrar med gaver til påskeeggene. Den dyreste gaven på 12.000 kroner er det Cut Throat Barbershop som står for.

Eggene gjemmes inne på CC Hamar, i sentrum eller andre kjente steder i Hamar.

Det dukker opp hint i sosiale medier og på radioen om hvor de kan være og når de er lagt ut.

– Folk må komme seg ut og for mange blir det en hyggelig og sosial tur å jakte på eggene. Eggene kan dukke opp langs Mjøsa, på biblioteket eller på bussholdeplassen, der du minst aner det og til alle døgnets tider, forteller Utkilen hemmelighetsfullt.

– Vi oppfordrer til å følg med. Vi skal komme med noen hint, sier Dobloug, som forteller om familier som med stor iver går på jakt sammen.

Margrete Bye Grindvik fra Sport1 CC Hamar er klar:

– Det var kjempegøy å være med på eggjakten i fjor. Vi skal i alle fall legge ut fem egg med gaver som er veldig turrelaterte. Det passer jo i og med at det er snart påske.

– Og når innledes jakten, Utkilen?

– På mandag. Sluttdatoen er litt vanskelig å si noe om, selv om vi håper at det vil være egg å finne til og med palmehelgen. Det spørs når eggene spres og om folk klarer å finne de.

– Det har hendt at det har ligget igjen et egg bak en stein, til langt over påske.

Artikkeltags