Gå til sidens hovedinnhold

Sofie: – Holdt releasekonsert på ny singel for kyrne

Sofie Olaisen har endt opp i Løten og Høgholen gård. Samtidig gir ut sin første singel som soloartist. Dermed ble det releasekonsert for kyrne i fjøset.

– Det ble et firebeint publikum denne gangen. De så ut til å sette pris på musikken, sier Sofie Olaisen og smiler.

Hun kommer opprinnelig fra Homborsund på Sørlandet, men har på merkelig vis havnet på Høgholen gård i Løten.

– Jeg skulle egentlig ha vært på landsbygda i Colombia, men koronakrisen førte meg til Løten i stedet.

Artisten er nemlig med solidaritetsaktivistene i Latin‐Amerikagruppene i Norge (LAG).

De kaller seg en brigade og ble sendt hjem fra Colombia i midten mars etter UDs reiseråd, der de var med på en utveksling med Det nasjonale bondenettverket i Colombia (CNA).

– Vi meldte oss til innsats for det norske landbruket i stedet.

Og nå er hun aktuell med sin første singel, «En som meg».

– Tittelen er et ordspill som også kan spille på ordet «ensom». Svært passende i og med at den handler om å være ensom og være alene, og hvor mye vi kan få til når vi er alene sammen.

Det kan høres ut som en sang spesialskrevet til koronatidene vi er inne i, men her har tilfeldighetene virkelig tippet i Sofies favør.

– Jeg skulle gjerne har spilt for folket, men plutselig har vi alle sittet hjemme.

Hun har bedt fansen om hjelp til musikkvideoen:

– Jeg har bedt folk om å sende inn video av seg selv og det de holder på i disse tider. De har skildret det de gjør, det det de føler at de får til og hva som gjør at de trives med i eget selskap. Alle disse videobidragene forteller historien om hva vi får til når vi er ensomme sammen, forteller Sofie Olaisen.

Hun har egentlig vært rockemusiker de siste åtte årene, kjent fra bandet Venner i Trondheim. Nå har hun sluppet en vise:

– Jeg fant ut av jeg ville gi ut en visesang av to grunner: Gjennom hele oppveksten hørte jeg mye på Lillebjørn Nilsen og Anne Grete Preus. Og første gang jeg var i Latin-Amerika kom jeg over mange av de latinamerikanske sangerne. Det løftet fram visesangeren i meg.