– I løpet av de to første timene hadde vi solgt 80 pizza. Folk i Hamar er åpenbart giret etter å få prøve skikkelig napolitansk pizza, sa en stresset Oliver Weber.

Pizza- og sjømatsuksess

Da Hamar Dagblad tok turen innom på lørdag var det strålende sommervær og fullt med folk på gressmatten utenfor strandbaren.

I et hjørne sto Oliver Weber sammen med Per Neraas-Andersen og Marius Brustad fra Piacere AS, som har agentur på Oonis pizzaovner i Norge.

De hadde reist opp til Hamar for å bistå Weber med pizzatilberedning på åpningsdagen:

– Vi har jo blitt godt kjent med Oliver gjennom at han har kjøpt ovner hos oss, så da måtte vi jo hjelpe han litt. Og: Det var helt fantastisk å jobbe med stranden og Mjøsa som kulisser. Dette er jo som å være på ferie! sa en entusiastisk Neraas-Andersen.

De trodde de hadde tatt vann over hodet da de forhåndsproduserte 120 pizzadeiger, men bare fire timer senere var det tomt.

Fra før av har Weber en egen bod på Brygga Bar-området som serverer sjømat. Også den nyheten har vært en suksess:

– Sjømatbiten fortsetter å gå så det suser. Første åpningsdag måtte vi hente nye varer tre ganger. Det har vært helt vilt.

Fast pizza

– Og nå blir det også pizza ved Mjøsa på fast basis?

– Ja, det ble en såpass stor suksess så planen må være å kjøre en gang hver uke eller annenhver uke. Jeg må tenke litt. I tillegg til at jeg skal ta med meg ovnene og låne meg selv ut som pizzabaker til selskaper denne sommeren, varsler Weber.

Pizzaovntrenden har vært synlig i sosiale medier og i artikler på forbrukernettsteder denne våren og sommeren.

– I koronatiden har folk vært hjemme, og da har etterspørselen etter pizzaovner vært helt eventyrlig. Vi har gått tomme, og får inn noen få ovner i juli før vi kanskje er tilbake til normal leveranse i august eller september, sier Neraas-Andersen.