Fire motorsag-medaljer til Hedmark

FULL FRES: Ole Harald L. Kveseth i full sving med motorsaga i helga.

FULL FRES: Ole Harald L. Kveseth i full sving med motorsaga i helga.

Artikkelen er over 3 år gammel

Det norske landslaget i motorsag er godt fornøyd med helgens innsats i verdensmesterskapet i Polen.

DEL

(Østlendingen) Over 100 utøvere fra 27 land var i helga samlet i Wisla, Polen, for verdensmesterskap i motorsag.

Fra det norske landslaget deltok Sivert Lindstad (17) fra Vang i Hamar i U24-klassen og Ole Harald L. Kveseth fra Kirkenær i Grue, Ole Jørgen Sigvartsen fra Løten og Øystein Koht-Norbye fra Eidsberg i Østfold i seniorklassen.

Kveseth kunne ta med seg både bronse- og sølvmedalje hjem til Kirkenær, mens Lindstad fra Vang ble dobbel bronsevinner.

– Det var litt surt med bom i felleøvelsen, men jeg er knallfornøyd med resten av skjæringa mi. Jeg kunne ikke gjort det bedre. To medaljer er knallbra til å være mitt første VM, sier Lindstad i en pressemelding.

Han ble også beste norske utøver sammenlagt, med 1.543 poeng og en sterk 9.-plass i U24-klassen.

Også Kveseth, som er tidligere verdensmester i U24, er fornøyd etter å ha skjært seg til sølv i presisjonskapping og bronse i kjedeskifte og sverdsnuing.

– Når totalen røyk på felleøvelsen var det hvert fall godt å kunne få med seg to medaljer. Det er ingen selvfølge når det er så jevnt i toppen. Man kan selvfølgelig tenke at 1 mm bedre ville gitt gull, men samtidig ville 1 mm dårligere gitt 4.-plass, så da må man være fornøyd, sier Kveseth.

Deltakerne konkurrerte i fem individuelle øvelser: felling, under-/overkapp, kvisting, presisjonskapping og kjedeskifte og sverdsnuing. Enkeltøvelsene har egne grenseire, og poengsummene teller også inn mot sammenlagtresultatet.

Verdensmesterskapet i motorsag arrangeres annethvert år. I 2018 skal det arrangeres i Norge, med Norges Bygdeungdomslag som arrangør.

Artikkeltags