Gå til sidens hovedinnhold

Iskremsalget tar av

Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg forsøker å unngå å spise for mye is, men blir det for varmt så må jeg bare kjøpe en, sier Jan Morten Torsmyr.

(Østlendingen)

Stedene som selger iskrem i Hamar opplever et rekordetterspørsel.

Leveransene til kiosken ved Skibladnerbrygga holder ikke. Da Hamar Dagblad er innom er de fleste iskremvariantene utsolgt.

Men en ny ladning var på vei.

Jan Morten Torsmyr bodde i Hamar i 18 år før han flyttet til Stavanger for fire år siden. Nå er han på sommerferie i gamlebyen, på tur i den flotte Cadillac'en til Kari Aasbakken.

Rekordsalg

En stopp for en is på brygga var påkrevet når temperaturen nærmet seg 30 varmegrader:

– På en dag som dette så må en jo bare ha iskrem. Jeg vil helst ikke spise for mye is, for det er kanskje ikke så sunt. Men i dag måtte jeg ha favoritten, kroneis med sjokolade, sier Jan Morten.

Han er ikke alene.

Diplom-Is og Hennig-Olsen solgte 28,44 millioner kroneis i mai og juni, over fem kroneis per hode. Og da har vi ennå ikke fått tallene for juli.

Rekordvarm mai og juni sørget for at Hennig-Olsen alene solgte 9,84 millioner liter is denne i perioden.

Og iskremprodusentene jobber nå døgnet rundt for å forsyne Norge og Hamar med iskrem. Hennig-Olsen opplyser at de frakter 1.000 paller is fra fabrikken i Kristiansand hver dag.

Egen isbar

På Victoriahaven har de laget egen utendørs isbar som forsyner gjestene med kuleis. Ikke overraskende går issalget som ei ... kule.

– Vi har mange smaker og folk kjøper veldig mye is. Gjerne tre kuler, sier servitør Mathilde Kongsvold.

Hun innrømmer at hun selv kan tenke seg is en gang iblant, for:

– Det er veldig varmt og slitsomt å jobbe når det temperaturene blir høye. Men fint for gjestene.

Kommentarer til denne saken