Søt aften for Kristine og Ane: – Dette ga virkelig mersmak

Smakte mye godt: Kristin Rendalen (t.v.)  og Ane Fjellheim er begge svake for sjokolade. Torsdag kveld fikk de smake på ekte vare under et arrangement i Bakeriet i Brumunddal.

Smakte mye godt: Kristin Rendalen (t.v.) og Ane Fjellheim er begge svake for sjokolade. Torsdag kveld fikk de smake på ekte vare under et arrangement i Bakeriet i Brumunddal. Foto:

Aleksandra Zhar har gjort sin store lidenskap, sjokolade, til levebrød. Torsdag holdt hun foredrag og serverte søte smaksprøver på Bakeriet i Brumunddal. Kristine Rendalen og Ane Fjellheim lot seg begeistre.

DEL

Kristine Rendalen og Ane Fjellheim bor begge i Hamar, men valgte torsdag å tilbringe deler av kvelden i Bakeriet til Sissel Olsen i Brumunddal.

Kvinnene fra nabokommunen var to av totalt ti personer som vil høre om og smake på sjokolade.

Men det var ikke snakk om hvilken som helst sjokolade, men ekte saker fra Sør-Amerika og Afrika.

– Vi er veldig svake for sjokolade, og vi ønsker å benytte anledningen til å smake på ekte vare. Dessuten er det moro å finne på noe annet enn det vi pleier å gjøre til vanlig, som ofte er å kjøre ungene på trening, sier Rendalen og Fjellheim.

Koste seg

Begge fulgte spent med da Aleksandra Zhar holdt foredrag. Samtidig ventet de i spenning på godsakene, noe de ikke var alene om. Etter hvert kom både mørk og lys sjokolade på bordet.

– Nydelig, uttalte Hamar-kvinnene, etter å ha smakt på de første bitene.

– Dette frister til gjentakelse, fortsatte de.

Sjokoladen som ble servert i Bakeriet torsdag kveld, er ikke til salgs i dagligvarebutikker. Den kan bestilles på nett, og koster flere hundre kroner per kilo.

Også Aleksandra Zhar kan tilby den ekte og eksklusive varen.

Sjokoladeekspert: Aleksandra Zhar har gjort sjokolade til levebrød.  Torsdag kveld holdt hun foredrag og serverte smaksprøver på Bakeriet i Brumunddal.

Sjokoladeekspert: Aleksandra Zhar har gjort sjokolade til levebrød. Torsdag kveld holdt hun foredrag og serverte smaksprøver på Bakeriet i Brumunddal. Foto:

Dro til Frankrike og Spania for å lære

37-åringen hadde en fast og trygg jobb som ingeniør i Statens vegvesen på Hamar. For snart fem siden bestemte hun seg for å satse på sine store lidenskap.

Hun dro på kurs til Frankrike og Spania for å lære. Planen var å produsere sjokolade i stort volum og selge til ulike forretninger. Men i stedet valgte hun å arrangere kurs og foredrag.

Detaljene omtalte RB i et intervju med Zhar i sommer. Saken kan du lese her:

Aleksandra (37) byttet ut ingeniørjobb med sin store lidenskap: – Hvem som helst kan lage god sjokolade


Artikkeltags