Med samboer Anders Kampenhøy med på laget ble en drøm til virkelighet for Lene Fredriksberg i fjor. Da startet hun nemlig sitt eget senter, en tanke hun har gått med gjennom flere år. At valget falt på Ottestad var kanskje ikke noe opplagt valg, all den tid Fredriksberg er fra Nes og bor i Brumunddal, men det var en klar tanke med å etablere seg i Bekkelaget, i bygget som blant annet har huset Rema 1000 og et bilvarehus.

– Jeg så jo at det var ganske tett med treningssentre i distriktet her. Bare i Brumunddal hvor jeg bor er det tre stykker, men i Ottestad er det ingen. Og det er jo et område med mange tusen innbyggere, sa Fredriksberg til Hamar Dagblad i forbindelse med etableringen.

Og at dette var et initiativ som lokalbefolkningen satte pris på viste forhåndsinnmeldingene med all tydelighet. I dagene før åpningen var det nærmere 300 som meldte seg inn og Fredriksberg kunne registrere at et stort flertall hadde 2312 som postadresse.

– Det er veldig mange treningssentre i distriktet og det er kort avstand til Espern og byen herfra, men det er nok mange som jobber i Hamar som helst vil slippe å dra tilbake på kvelden og vi ser av adressene at det er mange av de forhåndsinnmeldte som bor bare noen hundre meter herfra, sa hun til Hamar Dagblad etter åpningen.

650 medlemmer

Nå har hun altså hatt åpent i et år og det har vært et relativt merkelig år å drive treningssenter i. Mange er fortsatt litt reserverte når det gjelder å oppsøke plasser hvor det potensielt kan være mye folk samlet og innmeldingene bærer litt preg av dette. Med nesten 300 innmeldte før åpning vil det si at det i løpet av året har tilkommet snaut 400 medlemmer. Dagens medlemstall er nemlig rett i overkant av 650. Det er rett oppunder det Fredriksberg har anslått at det må være for at det skal gå rundt.

– 700 medlemmer er omtrent det vi har sagt at vi må for at det skal gå rundt, og det har vært et mål for oss å nå dette tallet, men vi hadde ikke regnet med å oppnå dette i år, så 650 medlemmer det første året er vi fornøyde med. At vi til tross for pandemien har fått såpass med med medlemmer tyder på at et treningssenter i Ottestad var etterlengtet, sier Fredriksberg.

To normale måneder

Videre kan hun fortelle om et år preget av uforutsigbarhet og restriksjoner, og at dette selvfølgelig har påvirket medlemstilstrømningen.

– Jeg tror folk generelt har vært litt skeptiske til å oppsøke treningssentre og mange har nok vært litt avventende med å melde seg inn i frykt for nye nedstengninger. Det har vel egentlig bare vært to normale måneder i løpet av dette året og det var oktober og november. Da så vi at både besøket og innmeldingene økte, så når ting normaliserer seg regner vi med at det kommer enda flere, sier Fredriksberg.

Hun har til tross for tøffe kår i bransjen utviklet tilbudet og utstyret gjennom hele det første året.

– Som nyetablert er det mulig å søke støtte fra kommunen og da har jeg fått litt midler til å investere i utstyr. Vi har en forslagskasse her slik at medlemmene kan komme med ønsker om utstyr og apparater. Det er tross alt bedre at medlemmene bestemmer hva som trengs enn at vi som jobber her gjør det, sier hun.

Statistisk er det flest som melder seg inn på treningssenter i starten av året og det kan meget vel være at det blir slik i 2022 også, men bransjen har et litt amputert tilbud å by fram ettersom det blant annet ikke er lov med gruppetimer.

– Det å gå inn i januar med restriksjoner er selvfølgelig ikke gunstig for noen treningssentre, avslutter Fredriksberg.