Det er samboerparet Lena Fredriksberg og Anders Kampenhøy fra Ringsaker som har startet senteret med førstnevnte som daglig leder. Gjennom hele jula har lokalene som tidligere har huset blant annet Rema og bilvarehus gjennomgått en metamorfose for å kunne ta i mot treningssugne folk på nyåret. Og de er det åpenbart mange av.

Stor pågang

Det var midt i september Fredriksberg annonserte åpning av Spenst i Ottestad og åpnet for forhåndsinnmelding like etter. Sjøl uten noe annet et skilt og 900 tomme kvadratmeter å vise fram har innmeldingene rullet inn.

– Vi hadde i dagene rett før åpning registrert nesten 300 forhåndsinnmeldinger. Det er jeg veldig fornøyd med og de jeg har pratet med i samme bransje sier at dette er veldig bra tall, sier Fredriksberg.


Bra beliggenhet

Av forhåndsinnmeldingene ser hun at majoriteten har postnummer 2312. Det gjør henne enda mer overbevist om at et senter i dette området har vært savnet.

– Det er veldig mange treningssentre i distriktet og det er kort avstand til Espern og byen herfra, men det er nok mange som jobber i Hamar som helst vil slippe å dra tilbake på kvelden og vi ser av adressene at det er mange av de forhåndsinnmeldte som bor bare noen hundre meter herfra, sier hun.

Mer jobb enn antatt

De siste dagene er tonnevis av utstyr trillet inn og plassert mens håndverkere har lagt siste hånd på verket. Noe av utstyret har ikke kommet, men er ventet inn i løpet av kort tid.

- Dette har vært langt mer jobb enn jeg så for meg og det har vært noen dager med relativt høy puls. Men det er absolutt verdt det, sier hun.

Lena skal foruten å være daglig leder blant annet ha noen PT-timer og samboer Anders blir instruktør på senterets skitredemølle. Utover dette har de fått satt sammen et allsidig team, med blant andre langløpskometen Petter Johansen på laget.