Stoppested Verden har blitt arrangert siden 2008 og har på den tiden dratt til seg om lag 100 000 besøkende. Det som startet som en barnefestival over to dager har utviklet seg til helårig mangfoldsprosjekt. Pandemien gjorde det umulig å arrangere festival i fjor, men i år prøver de igjen. Skjønt festival slik man gjerne kjenner begrepet er det dog ikke.

–Vi kaller det arrangementsdager og disse vil være fra 1. - 5. juni i Hamar. I tillegg blir det også Stoppested Verden i Stange fra 6. - 8. juni. Dermed blir det en utvidet festivalperiode med større tilbud enn vi har hatt tidligere, forteller Mocci Ryen.

Grunnen til at det blir arrangementsdager også i Stange er at Stange kommune er en viktig samarbeidspartner for festivalen og at det foreløpig frarådes å krysse kommunegrensene for å dra på arrangementer. Akkurat hvor i Stange Stoppested Verden blir å finne er ikke bestemt.

På Hamar er heller ikke programmet spikret, utover at det er todelt program. Som i fjor vil det bli en kunstvandring og i år kan man i løypa se et knippe kunstnere som jobber med egne kunstverk. Dette vil foregå i jernbaneparken og vil være åpent for alle hele uka. Den andre delen av programmet vil foregå på det vanlige festivalområdet, men forskjellen fra tidligere er at det i år blir satt opp flere telt i tillegg til at området blir inngjerdet.

Som alltid vil arrangementet være gratis, men man må på forhånd hente seg ut en billett.

Mocci Ryen er klar på at avlysning av årets festival kunne betydd slutten for Stoppested Verden.

– Da ville det blitt veldig tøft. Nå har vi ikke noe økonomisk slingringsmonn og ettersom vi ikke har billettinntekter å vise til får vi heller ikke noen kompensasjon. I år måtte vi bare kjøre på og vi har ikke anledning til å arrangere festivalen senere på sommeren. Vi har en stab som er opptatte med andre prosjekter utover sommeren, så dette er den eneste perioden vi har mulighet, sier Ryen som er spent på oppmøtet i år.

– Vi er veldig spente på publikumstallet i år. Det er vanskelig å vite hva folk tenker om det å dra på festival nå, avslutter hun.