Gå til sidens hovedinnhold

Spesielt første halvår for Hovde i Vikingskipet : – Jeg har nok ikke takket nei til en eneste kaffekopp

Et halvt år er gått siden Tom Erik Hovde tok over som administrerende direktør for Hamar Olympiske Anlegg og det har vært seks spesielle måneder ved roret. Arrangementer har det vært fritt for, men tanker om vegen videre har det vært mye av. Og kaffe.

– Det er utrolig hvor fort det første halve året har gått og nå føler jeg at jeg finner mer og mer min plass her, forteller Hovde.

Han tok 1. mars over etter Viggo Sundmoen som administrerende direktør for Hamar Olympiske Anlegg (HOA) og måtte på grunn av pandemien skride til verket uten utsikter til et eneste arrangement. Det har vært en uvant hverdag for en som er vant til at ting skjer og som fikk ting til å skje i kraft av sin stilling som daglig leder i eventselskapet Gyro Conference. Han har også tidligere jobbet som arrangementsansvarlig i Olympiaparken. Han antar at hans kjennskap til den kommersielle delen av bransjen var utslagsgivende i ansettelsesprosessen, men denne verktøykassa med kompetanse har foreløpig fått stå nesten urørt.

– Etter VM på skøyter i mars 2020 stoppet jo alt på dagen og det har så klart vært tøft for HOA. Sånn sett er det gøy at det første store arrangementet igjen blir nettopp skøyte-VM i mars 2022. Da har vi et mål om å fylle 20 000 plasser i løpet av disse dagene. Det hadde vært utrolig gøy. Vi trenger virkelig litt liv i hallen nå, sier han.

Mye kaffe

Uten arrangementer å tenke på har Hovde fått langt bedre tid til å bli kjent med både eiere, ansatte og andre som måtte ha tanker om hva Vikingskipet burde brukes til.

– Jeg har fått god tid til å gjøre meg kjent og sette meg inn i jobben. I tillegg har jeg brukt tida til å bli kjent med ansatte i HOA, Hamar kommune og byen som sådan. Vikingskipet betyr veldig mye for folk i Hamar og jeg har hatt tid til å sette meg ned med en kaffekopp sammen med folk som mener noe om anlegget. Jeg tror faktisk ikke jeg har takket nei til en eneste kaffekopp i denne perioden, sier Hovde og ler.


Drømmer om Coldplay

I 2022 begynner det allerede å bli bra belegg. På rekke og rad arrangeres VM på skøyter, EM i luftvåpen, Vårmarked, The Gathering og boligmesse.

– Da blir det såpass hektisk utover at jeg kanskje må takke nei til noen kaffekopper, sier han med et smil om munnen.

Noe annet som kommer til å stå på programmet i 2022 er anleggets 30-årsjubileum, og Hovde er imponert over hvilken forfatning både Vikingskipet og OL-amfiet befinner seg i.

– Begge framstår i utrolig god stand. Det er blitt brukt mye ressurser på vedlikehold og anleggene er ivaretatt på en veldig god måte, sier han.

Mye aktivitet til tross, utnyttelsesgraden av Vikingskipet er noe mange mener noe om og her har Hovde klarer tanker for framtida.

– Det meste ligger til rette for at vi kan bli en innendørsarena for store konserter. Drømmen er å få 20 000 til å komme på konsert her. Jeg tror ikke det er så mange band og artister det vil være urealistisk å få hit, og avstanden til Oslo og Gardermoen er ikke lenger noe å snakke om, sier Hovde.

Han vet at han har Hamar kommune med på laget og han tillater seg å drømme litt:

– For min del er det en drøm å få Coldplay hit. Den dagen Chris Martin entrer scenen her blir jeg nok litt skjelven, sier han og smiler.

Men hva Vikingskipet som konsertarrangør angår er det bare et problem. Eller utfordring som det helst kalles. Akustikken er elendig.

– Slik det er nå er ikke akustikken optimal for store konserter, men dette er noe vi ser på løsninger for nå. Etter hvert vil vi nå få noen ingeniører hit som skal finne den beste løsningen for å bedre akustikken. Da er det prat om å ha på noen plater, men det må også være noe som lar seg forsvare estetisk. Vi må ikke glemme at Vikingskipet er et smykke og at hallen fortsatt skal være pen å se på, sier han.

Om to uker arrangeres Midt i Matfatet i Vikingskipet og Hovde er glad for å få et aktør i sånn størrelsesorden dit.

– Ethvert system trenger å testet opplegget og sånn sett er det veldig viktig for oss at vi får Midt i Matfatet hit slik at vi vat av vi etter hvert er klare for enda større arrangementer, sier han.

.