Hamar-spill nominert til BAFTA-pris

STERKT: Statsminister Erna Solberg berømmet Catharina Bøhler og Sarepta Studio for å ha satset på et spill med et sterkt budskap. Foto: Jo E. Brenden

STERKT: Statsminister Erna Solberg berømmet Catharina Bøhler og Sarepta Studio for å ha satset på et spill med et sterkt budskap. Foto: Jo E. Brenden

Statsminister Erna Solberg fikk i september prøve et Hamar-spil om lebensborn. Nå er Hamar-spillet nominert til BAFTA-pris.

DEL

Det var under Erna Solberg besøk på næringsklyngen Park i september at hun fikk prøve et spill om såkalte lebensborn, barn med norske mødre og tyske soldater som fedre.

Hun ble tydelig imponert over spillet.

Det er Sarepta Studio som har laget spillet i co-produksjon med Teknopilot. Spillet, kalt «My Child Lebensborn» er nominert i kategorien «Games beyond entertainment».

British Academy Games Awards er en av de mest anerkjente spillprisene globalt.

– Vi er kjempeglade – dette er en fantastisk anerkjennelse for spillet vårt, og betyr også at historien vår om hvordan norske tyskerbarn ble behandlet etter 2. verdenskrig når ut til enda flere, sier produsent Elin Festøy.

– Vi ønsker å skape oppmerksomhet om skjebnene til barn av fiendesoldater, noe som dessverre har blitt veldig aktuelt i disse dager. Det er viktig å ikke stemple dagens barn av IS soldater på samme vis som vi i Norge ga barn merkelappen «tyskerbarnÐ. Det reduserer disse barna til et problem og noe man kan støte fra seg, sier Festøy.

Spillet har siden lansering i mai 2018 solgt over 150.000 eksemplarer verden over, blitt nevnt på listen over de beste spillene i 2018 hos blant annet Polygon og The New Yorker og vant den norske Spillprisen for Beste Spill Liten Skjerm 2018.

BAFTA-prisen deles ut 4. april.

Artikkeltags