Gå til sidens hovedinnhold

«Hvis man ønsker å bli god, så må man øve mye»

Artikkelen er over 4 år gammel

– En veldig annerledes økt. Mer intens, flere øvelser, sier Storhamar J14-spilleren Donika Blaka etter å ha blitt trent av Frode Grodås.

Plutselig sto landslagets målvaktstrener, Frode Grodås, på Prestrudbana og var gjestetrener for Storhamars J14-lag tirsdag kveld.

Han hadde jentenes fulle oppmerksomhet i en og en halv time.

– Morsomt, oppsummerte Donika Blaka etter treningen.

Det syntes også Grodås:

– Å trene yngre, ivrige, humørfylte gutter og jenter i denne alderen her er alltid moro.

– Hva er det viktig å tenke på når man er ung og spiller fotball?

– Det handler om opplevelsen. Om å ha det gøy sammen. Også er det slik at hvis man ønsker å bli god, så må man øve mye. Hvis man vil bli mye bedre, så må man alltid gjøre sitt beste, hver gang; enten det gjelder pasning, dribling, skudd eller løping, sier Grodås.

Trenerkoordinator hos Storhamar Fotball, Hans Petter Nyberg, fulgte spent med fra sidelinjen:

– Han bruker mange av de samme elementene som vi bruker i treningene våre her på sletta. Fotballen er åpenbart universal, enten du trener barn eller landslagsspillere.

Etter treningen holdt Grodås et seminar om trening og kosthold for Storhamar Fotballs medlemmer.

Selv om det var en tirsdag så ble dagen på Prestrud kalt «superonsdag», og den ble til på grunn av at Storhamar Fotball en av 35 klubber i Norge som er såkalt Eat Move Sleep Ambassadør. Det innebærer blant annet at frukt har fått en større plass i forbindelse med trening og kamper, og ambassadørklubbene har et økt søkelys på viktigheten av en aktiv livsstil.