(Ringsaker Blad)

Lars Brotangen har vært i kontakt med HamKam også tidligere, men uten at det resulterte i kontrakt. Men for noen timer siden ble 26-åringen fra Næroset HamKam-spiller.

Foreløpig for to år.

– Gleder meg

Brotangen gjennomførte en meget god sesong for Oslo-klubben Kjelsås i 2017. For noen uker siden ble han oppringt av HamKam.

– Hvorfor valgte du HamKam?

– Det var en mulighet som bød seg. HamKam er klubb på veg opp og fram og en klubb som har noe på gang. Og det var et stort pluss for meg at det var nettopp HamKam som kom på banen. Jeg er jo fra området og gleder meg til å flytte oppover etter noen år i Oslo, sier Brotangen til RB-sporten.

– Flytter du hjem til Næroset?

– Nei, jeg skal bo på Hamar. Jeg ser meg om etter et sted å bo nå, sier Brotangen.

Han regner med å være på plass på nyåret.

– Hvordan ser du på muligheten til å spille deg til en fast plass på 1.-divisjonslaget til HamKam?

– Det er tøff konkurransene om plassene, men det ser jeg på som en positiv utfordring. Så målet må være å spille seg til en fast plass.

Flere tilbud

– Var du inne på tanken om å fortsette i Kjelsås?

– Før jeg fikk tilbudet fra HamKam, så var det jo det. Men når muligheten til å prøve seg på at høyere nivå dukket opp, var det vanskelig å si nei.

– Hadde du andre tilbud?

– Ja, jeg hadde noen tilbud fra 2. divisjon.

– Blir du nå fotballspiller på heltid?

– Det blir nok noen treninger på dagtid, men jeg blir ikke millionær av å spille fotball i HamKam.

Skal du jobbe ved siden av?

– Jeg skal fortsatt studere.

– Hvordan blir det å spille sammen med modølen Truls Jevne Hagen i HamKam?

– Det blir veldig moro.

– Er en overgang til HamKam noe du har hatt et ønske om i mange år?

– Både og. Uten at det har vært en voldsom drøm å spille akkurat for HamKam, så er det jo moro å komme tilbake der jeg kommer fra og forhåpentlig vise seg fram på en god måte, sier Brotangen til RB.

Ny Dala-keeper

Onsdag ble det også klart at Storhamar-keeper Joachim Svendsberget skal spille for Brumunddal i 3. divisjon. Dermed kan Dala avslutte jakten på ny målvakt etter at Emil Holst takket ja til Elverum.

– Joachim er ryddig fyr, en bra keeper og en ledertype. Han har vært kaptein de siste årene, og vi føler oss trygge på at han kan gjøre en bra jobb for oss, sier sportslig leder Fred Leo Nysæter til HA-sporten.