Gatelaget fikk 200.000 kroner

SJEKK: 200.000 til Gatelaget. Fra venstre: Ola Waalberg, Kjell Grønvold, Kim Erik, Aleksander Kaumer, Tommy Forsman og Kai Kristiansen.

SJEKK: 200.000 til Gatelaget. Fra venstre: Ola Waalberg, Kjell Grønvold, Kim Erik, Aleksander Kaumer, Tommy Forsman og Kai Kristiansen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Julen kom tidlig for HamKam Gatelaget. De fikk nemlig en sjekk på 200.000 kroner.

DEL

– Gaven er en veldig pen sum penger og vil betyr mye for oss. Nå kan vi spille kamper og ha det moro sammen, og vi kan gjøre fotballen mye mer seriøs, sier en glad Gatelaget-spiller, Aleksander Kaumer.

Gode verdier

Det er Sparebankstiftelsen Sparebanken Hedmark som står for gaven, som ble overrakt før trening tirsdag:

– Gatelaget kombinerer humanitært arbeid, idrett og aktivitet. Det ser vi på som et veldig positivt tiltak, som vi gjerne vil være med på å støtte, sier leder samfunn og gaver, Kristin Vitsø Bjørnstad.

Ansvarlig for samfunnsprosjekter i HamKam Fotball, Kai Kristiansen, var på sin side rørt over pengegaven:

– En kjempegave og en anerkjennelse av den jobben Gatelaget har gjort. Og ekstremt gledelig å bli satt pris på.

– De har markert seg på en veldig fin måte, både i klubben og utenfor. Vi får masse fine tilbakemeldinger på den gjengen som er her og som er ivrige.

Gatelaget startet opp april i fjor. 31 spillere har vært innom tilbudet, hvorav halvparten betegnes som stabile spillere.

– Vi har kommet godt i gang på trekvart år, og nå har vi et stabilt og godt lag av spillere.

– Hva betyr pengene dere får fra sparebankstiftelsen?

– Pengene gir oss en masse muligheter til å gjøre tilbudet enda bedre, når vi debuterer med seriespill. Med denne gaven kan vi fortatt se ut som et lag, ha topp utstyr, kunne ta imot alle som vil spille fotball, komme oss trygt til og fra bortekamper og servere mat på trening og kamp, sier Kristiansen.

– Hva har gatelagspillerne tilført HamKam?

– Masse. Gode verdier. De står for respekt og omsorg for hverandre. De stiller opp på dugnader. De støtter A-laget. De har blitt tatt imot med applaus fra de minste til pensjonistene i klubben. Vi er stolte over at de er i klubben vår. For oss er de HamKam-spillere, sier Kristiansen.

Vinner mer

I 2018 venter seriedebut.

– Det laget her er avhengig av å vinne fotballkamper, for at det fortsatt skal være morsomt. Vi ble nummer åtte i landsturneringen av 13 lag. Med fem lag bak oss. Det er kjempebra. Vi var nest sist første gangen og fikk grisebank av de fleste. Så sportslig går det også framover.

Artikkeltags