Klæbo til Kirkebakken Grand Prix

FØRSTE GANG: Johannes Høsflot Klæbo er med for første gang i Kirkebakken Grand Prix.

FØRSTE GANG: Johannes Høsflot Klæbo er med for første gang i Kirkebakken Grand Prix. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Johannes Høsflot Klæbo er en av mange langrennstjerner som kommer til Kirkebakken Grand Prix 13. juni.

DEL

Race director, Dag Bjørnstad, og Avle Christen Bjørn fra Kirkebakken Grand Prix bekrefter at Johannes Høsflot Klæbo stiller for første gang til start i den tradisjonsrike rulleskikonkurransen i Hamar sentrum.

Klæbo kommer hit sammen med langrennstjerner som Martin Johnsrud Sundby og Simen Hegstad Krüger.

– Og, etter to års forfall, får vi endelig besøk av Petter Northug igjen. Det er godt å ha han tilbake. Han er en utøver som trekker folk, selv om han ikke har prestert så bra de siste årene. Vi håper at han nå er på vei tilbake i toppen, sier Bjørnstad.

På kvinnesiden får konkurransen besøk av Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg og den finske stjernen Krista Pärmäkoski.

Også kombinasjonslandslaget, med Jarl Magnus Riiber, Jan Schmid, Jørgen Graabak, Espen Andersen og Magnus Krog stiller i Hamar.

– Vi har vært bortskjemte i alle år med å få tak i de beste utøverne til arrangementet, sier Bjørnstad og smiler.

Men nå har man valgt å flytte på arrangementet, som i år legges til juni istedenfor på sensommeren:

– Vi har hatt tett dialog med landslagstrenerne, og de har fått komme med innspill om når de ønsker at Kirkebakken Grand Prix skal avvikles. Vi landet på 13. juni, og med at det er Oslo Skishow i Holmenkollen dagen etter. Da blir terminlista tettere, og flere av de kjente utøverne befinner segpå østlandsområdet, sier Bjørnstad.

I år gjelder det å prestere for arrangørene:

– Vi satser på å få Kirkebakken Grand Prix på TV, og henvendte oss til TV2, som har vist interesse tidligere. Dessverre så sammenfalt vårt arrangement i år med fotball-VM, som starter dagen etter. Men presterer vi arrangementsmessig i juni og lager et topp arrangement, er sjansene store for at det blir TV-overføring av vårt arrangement neste år. Da får vi et løft, sier Bjørn.

Han mener Kirkebakken Grand Prix har utviklet seg ti  å bli en merkevare i skimiljøet

– Vi arrangerer et gratis showrenn, midt i byen, som er veldig kompakt både i tid og geografi, og vi drar opp imot 5.000 tilskuere til byen på det meste. Klarer vi også å få dette på TV så kommer reiselivsaktører, kommuner og fylkeskommune på banen, og vi kan markedsføre Hamar-regionen på en helt annen måte.

Årets trasé blir interessant. Man har start ved Basarene, går opp Storhamargata ved Vestre Torg, ned Heidemanns gate, inn Skappels gate før løperne kommer inn mot Stortorget igjen.

– Men, vi legger en midlertidig asfaltduk 100 meter oppover Stortorget. Å få løperne opp på Stortorget i sluttoppgjørene kan bli et flott skue for publikum, sier Bjørnstad.

Artikkeltags