Samler rytterne på Aalerud gård

YNGST: Maja Stenberg Karseth var stevnets yngste deltaker i fjor.

YNGST: Maja Stenberg Karseth var stevnets yngste deltaker i fjor. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Storinnrykk av hester og ryttere når Hedemarken Rideklubb lands- og distriktsstevne i dressur i helgen.

DEL

– En travel helg, varsler Nina Holland i dressurkomiteen i Hedemarken Rideklubb (HEDE).

For igjen er klubben vertskap for lands- og distriktsstevne. Rundt 40 ekvipasjer er påmeldt, og det kommer klubber fra Hedmark og Oppland, i tillegg til ryttere fra steder som Sunndalsøra og Follo.

Lokalt stiller vi med deltakerne Marte Marie Engebretsgård, Anne-Heidi Kjernmoen, Ingeborg Cecilie Engebretsgård, Lærke Randers Wardenær-Kristensen, Heidi Kristin Fredriksberg, Janne Syversen og Anne Kirsten Karseth.

– Dressur er en gren innen ryttersporten, der hesten og rytter skal utføre øvelser i perfekt harmoni. Hesten skal lystre rytter, som nesten «usynlig» skal gi signaler om hva hesten skal gjøre, forklarer Holland.

Klassene i dressur går fra lett C og opp til den vanskeligste klassen som er Grand Prix. Ettersom man blir bedre og oppnår høyere poengsum, kvalifiserer man seg til høyere klasser.

Dommerne i en dressurkonkurranse gir poeng på en skala fra 0 til 10, der 0 poeng ikke er fullført, 10 er utmerket og 5 er godkjent. Den ekvipasjen som har oppnådd høyest poengsum vinner klassen.

I helgens stevne er det en kombinasjon av de enklere (distriktsstevne-klasser) og de vanskeligste klassene (landsstevneklasser).

Artikkeltags