Storhamar fikk ikke eliteserielisens

FIKK IKKE LISENS: Storhamar må ta den tunge veien ned til 1. divisjon fra høsten av. (Arkivfoto)

FIKK IKKE LISENS: Storhamar må ta den tunge veien ned til 1. divisjon fra høsten av. (Arkivfoto)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Forbundsstyret har behandlet Storhamars søknad om eliteserielisens for kommende sesong. Resultatet er at klubben ikke fikk tildelt ny lisens.

DEL

De øvrige 23 klubbene i GRUNDIGligaen har alle fått tildelt eliteserielisens for sesongen 2015-16, og bare søknaden fra Storhamar gjensto for Forbundsstyret å behandle.

LES OGSÅ: Millioner i underskudd og negativ egenkapital for Storhamar Håndball

- Dette var en svært kjedelig sak for Forbundsstyret, men dagens konklusjon er i tråd med det regelverket vi har. Derfor må Storhamar ned i 1. divisjon fra høsten av, sier generalsekretær Erik Langerud til handball.no.

Det har vært avholdt flere møter med klubben, både med den tidligere og nyvalgte ledelsen, der de har lagt frem sine synspunkter på søknaden.

Forbundsstyret har gjennomgått all dokumentasjon fra Storhamar, men måtte konkludere med at det ikke er grunnlag for å innvilge lisens til Hamar-klubben for kommende sesong.

Nøkkeltallene som er lagt til grunn for behandlingen, viser med all tydellighet at det eneste mulige vedtaket var å degradere klubben til 1. divisjon.

Behandlingen har foregått etter det samme regelverket som har vært grunnlag for alle lisensbehandlinger de siste årene.

Storhamar kan be om ny behandling av Forbundstyret innen 14 dager.

NHF vil kontakte Rælingen for å starte en prosess for å vurdere om klubben har mulighet til å overta den ledige plassen i GRUNDIGligaen, gitt at at vedtaket blir stående.

Styret i Storhamar er informert om avgjørelsen, men Hamar Dagblad har så langt ikke fått kontakt med styreleder Øystein Holtet for kommentar.

Artikkeltags