Hockeytalentet «Roffer'n» lokket til Sverige

FLYTTET: Christopher «Roffer'n» van Doorn er hjemme i Hamar for en kort miniferie. Heretter bor han i Skellefteå i Nord-Sverige.

FLYTTET: Christopher «Roffer'n» van Doorn er hjemme i Hamar for en kort miniferie. Heretter bor han i Skellefteå i Nord-Sverige. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Da Christopher «Roffer'n» van Doorn dro på ishockeytrening i Skellefteå som 14-åring, ble han tilbudt plass i klubben. To år etter har han flyttet til Nord-Sverige.

DEL

Christopher «Roffer'n» van Doorn er på miniferie hjemme i Lilleajervegen i Hamar før han igjen skal reise 90 lange mil tilbake til Skellefteå.

– Det er et helt annet nivå på treningene der oppe. Blant annet har jeg vært igjennom en såkalt helvetesuke, med to knallharde treninger hver dag. Men jeg føler at jeg har blitt tatt god imot i klubben og omgås hyggelige folk, sier Christopher om sin første måned borte fra barndomshjemmet.

Fikk flytte

Han er bare 16 år, men allerede ettertraktet som hockeyspiller.

Som 14-åring ble han invitert til trening i Skellefteå AIK Hockey, og 16. februar i fjor måtte han trene foran fem av SHL-klubbens trenere og klubbens administrerende direktør. Etter treningen så ba de om et møte.

– Da vi kom inn døren så lå det en ferdig kontrakt som skulle signeres. Vi foreldre ble litt satt ut og ba om betenkningstid, for det var litt for tøft å gi slipp på han før han hadde fullført ungdomsskolen, erindrer pappa Einar.

Men nå er ungdomsskolen fullført og nå har han fått lov til å flytte 90 mil unna foreldre og de to brødrene på Hamar.

I Sverige varter Skellefteå opp med leilighet bare 200 meter fra byens store stolthet og samlingspunkt, Skellefteå Kraft Arena, lommepenger, utstyr og skoleplass.

– Jeg merker at jeg har kommet til en by og en region hvor hockey betyr alt, sier Christopher.

Seniorlaget til Skellefteå AIK Hockey spiller på det øverste nivået i Sveirige, SHL, og hadde en omsetning på 120 millioner kroner i fjor.

NHL-drøm

Christopher startet å spille ishockey i barnehagealder på isen ved Hoel barnehage og på Volljordet. I Storhamar ble han raskt en spille som andre så opp til.

– Han er en kreativ og offensiv spiller, som tar mye ansvar. Sånn kjenner jeg han også utenfor isen; en solid gutt, sier sportslig leder for yngres avdeling i Storhamar Ishockey, Mads Hansen.

Nylig var han med U16-landslaget og scoret tre mål i en seksnasjonersturnering i Dresden.

Selv mener Christopher at han kan takke Storhamar for at han er kommet et stykke på veien mot en tilværelse som proffspiller.

– Jeg kjenner at jeg kommer til å savne det gode miljøet i Storhamar.

– Hva er drømmen?

– Jeg har lyst til å leve av å spille ishockey. Drømmen er NHL, men det er langt fram i tid.

Artikkeltags