Ungguttens drømmeuke

Livet smiler: Brumunddølen Håkon Engh er nybakt seriemester. I tillegg venter landslagsdebuten for unggutten.Foto: Petter Sand

Livet smiler: Brumunddølen Håkon Engh er nybakt seriemester. I tillegg venter landslagsdebuten for unggutten.Foto: Petter Sand

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Brumunddølen Håkon Engh har vært med å spille Storhamar til seriegull. I tillegg er han tatt ut på G19-landslaget.

DEL

(Ringsaker Blad) Med Engh på laget sikret Storhamar seg sitt første seriemesterskap på 12 år. Som om det ikke var nok ble han også for første gang tatt ut på landslaget som skal spille 4-nasjonersturnering i Ungarn.

– Å bli seriemester i debutsesongen, og å få debuten på landslaget er bare helt rått. Mer motiverende kan det ikke bli, sier en overlykkelig Engh.

Startet som fireåring

Hockeytalentet tok karrierevalget tidlig i livet.

– Jeg startet da jeg var rundt fire år. Søskenbarnet mitt hadde startet med hockey, så jeg spurte min onkel Ole Erik om jeg fikk lov. Selvfølgelig skal du det, var svaret jeg fikk. Helt fra starten har jeg elsket sporten.

– Så det har kun vært ishockey for deg, Engh?

– Jeg har vært innom fotball og ski, men det var ikke noe for meg. Den gode utviklingen jeg har hatt skyldes nok mer hardt arbeid enn talent. Jeg har aldri vært på noe landslag før nå, så det viser bare at om resultatene kommer om du jobber hardt nok.

Lærer av de beste

Brumunddølen trener og spiller hver dag med hockeystjerner som Christian Larrivée og Cody Curran.

– Det er ekstra motiverende å lære av dem hver dag, og å få kjenne på nivået deres. De er utrolig flinke til å hjelpe oss yngre spillere. I tillegg til gode spillere har vi svært gode trener. Det er uten tvil noe som har sørget for suksessen i år. Hos oss stiller alle gutta krav til hverandre, og det er kvalitet på hver eneste trening, sier Engh.

Å få landslagsdebuten samt å bli seriemester for de gule og blå i løpet av en uke, er egentlig surrealistisk.

Nå er det hardt arbeid som gjelder for å sørge for at klubben i hans hjerte vinner sluttspillet, men først venter debuten på landslaget som blir i Ungarn i midten av måneden.

Norge møter Østerrike, Frankrike og vertsnasjonen Ungarn.

Artikkeltags