Nå blir det skikkelig håndballfest i byen

KLARE: Turneringsleder i Storhamar håndball, Bjørn Inge Os, sportslig leder Uno Solberg, vikarierende daglig leder, Tove Løkke-Øwre, og showansvarlig Ina Taasaasen.

KLARE: Turneringsleder i Storhamar håndball, Bjørn Inge Os, sportslig leder Uno Solberg, vikarierende daglig leder, Tove Løkke-Øwre, og showansvarlig Ina Taasaasen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Denne helgen preges byen av at det er Storhamar Cup, Norges største innendørsturnering i håndball.

DEL

334 lag, 4.600 spillere kommer i morgen til Hamar for å spille 830 kamper fordelt på 18 baner i fem haller.

4.000 så showet

– Vi drar rundt 12.000 mennesker til Hamar-regionen, som fyller opp hoteller, restarter, butikker og hoteller. En vesentlig bidragsyter for våre samarbeidspartnere og det lokale næringslivet, sier turneringsleder i Storhamar Håndball, Bjørn Inge Os.

På Stortorget drømmer arrangørene om at det skal yre med håndballspillere og lokalbefolkning under det store cupshowet lørdag. Hit kommer den feststemte duoen Staysman & Lazz, Cir Cuz og Atle Pettersen.

– I tillegg kommer Solveig Måløy, som har spilt Tussecup og som har studert musikk i utlandet. Hun går under artistnavnet SOL-V, kommer fra Hamar og kommer hjem igjen for å produsere musikk. Hun gir vi muligheten til å vise seg fram for et lokalt publikum, sier Ina Taasaasen, som er ansvarlig for cupshowet.

Showet ledes av Truls Pedersen, som har «tatt med seg en kompis for å lage ekstra moro og fart».

– I fjor kom det rundt 4.000 for å overvære showet i knallvær. Det ser ut som om det blir reprise i år! sier Taasaasen og løfter på solbrillene.

Solid dugnad

Vi må tilbake til tallene.

For å avvikle turneringen må Storhamar Håndball ha 600 frivillige i sving for at det hele skal gå knirkefritt. Klubben skal sørge for 3.600 overnattinger.

– Det skal serveres 14.400 måltider til håndballspillere og støtteapparat i løpet av helgen. Mesteparten av serveringen skjer i et eget mattelt utenfor Vikingskipet av en fantastisk gjeng som står på gjennom hele turneringen, sier Os.

Lokalt kommer lag fra Vang, Ottestad og Flisa. Og turneringen tar imot et lag fra Esbjerg.

Artikkeltags