Gå til sidens hovedinnhold

Seiersmaskinen vinner igjen

Spang Emblan rader opp seire i monte og blir vår V65-banker på Klosterskogen mandag kveld.

(Nettavisen)

En ny strålende trav-og galoppuke står forann oss med en rekke jackpotomganger i vente. Kommende lørdag er det Gulljackpot i V75 på Leangen, blant annet med Josef Kleins æresløp som et av flere sportslige høydepunkt. Tirsdag er det det Supertirsdag på Bjerke med 1 mill ekstra i sjuerpotten. Fredag er det stor V65-jackpot til lunsj i Boden med hele 917 639 SEK ekstra i sekserpotten. Søndag er det jackpot i V64 fra Jägersro galoppbane med 362 425 SEK ekstra i sekserpotten og søndag er det også duket for gedigen V75-omgang fra Solvalla med det svenske Kriteriet som det sportslige høydepunktet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Men allerede mandag kveld er det duket for DOBBEL JACKPOT når Halmstad byr på V64 med hele 2 419 096 SEK ekstra i sekserpotten. Klosterskogen byr på en herlig V65-omgang her hjemme. Mandagen innledes med V4-lunsj fra Åmål.

Men i denne artikkelen skal vi heretter konsentrere oss om Klosterskogen og kveldens V65-omgang. Spillestopp er som vanlig kl 18.55, mens V5-spillet som innledes i V65-4 har spillestopp kl 20.05. Det er to store favoritter i kveldens V65-omgang, 10 Spang Emblan i V65-1 og 4 Gjærla Prinsen i V65-3. Jeg velger førstnevnte som min V65-banker.

Seiersmaskinen vinner igjen
Når det gjelder 10 Spang Emblan så står den ni år gamle vallaken med fem seire og en andreplass på sine seks siste løp i monte. Han har vært kanongod og selv om det venter 60 meter tillegg i kveld, er oppgaven for den Geir Kihle-trente hesten svært overkommelig. Meget dyktige Helene Kolle gjør sjelden feil som rytter. 10 Spang Emblan blir min V65-banker på Klosterskogen i kveld i V65-1.

Alle skal med i V65-2
Et flott sprintløp venter i V65-2 og åtte hester stiller opp bak startbilen, der sporene er fordelt etter startpoeng. Posisjonene vil avgjøre mye i dette løpet og jeg setter 2 Prince Tanic kenpent først i sitt første løp etter over seks måneders pause. Bra startspor og vallaken trives på sprint.

Kun galopp imot?
Ja, trolig er det det for storfavoritten 4 Gjærla Prinsen i V65-3. Det var nettopp galoppen som hindret treåringen en plass i Kriteriet, men hesten var strålende i seiersløpet både tredje sist og sist på Momarken. Sprint er kanskje ikke hestens beste distanse, men han var helt nede på 26.5 i et sprintløp på Hagmyren i sommer. Feilfritt er det nok snakk om en vinner, men galopprisiko finnes, så jeg tar med et par hester på gardering.

Solid i seiersløpet sist - utfordrer favoritten i V65-4/V5-1
4 Jane B.R. er en motivert favoritt i V65-4/V5-1 med tanke på et flott fjerdespor bak bilen. Fireårshoppa har vært flink på slutten og kan sitte tidlig i tet i dette løpet. Jeg likte dog 10 Pelucchi svært godt i seiersløpet på Klosterskogen forrige torsdag, og innbiller meg at denne er minst like bra på kapasitet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Favorittduo i bakspor
De to forhåndsfavorittene 9 Electrique A. og 12 Maybe Maven har begge trukket bakspor i V65-5/V5-2/DD-1. Begge holder meget solid form, sistnevnte endog med to strake seire på Klosterskogen. Likevel har jeg mest tro på 9 Electrique A. Hoppa holder knallform og står også litt bedre til spormessig. I en spennende DD-omgang, velger jeg å bankerspille 9 Electrique A.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

12-åringen kan sjokke
Et flott sprintløp for kaldblodshester i grunnlag under 430 000 kr avrunder kveldens V65-omgang på Klosterskogen. 4 Lilje Bausa er en motivert favoritt med tanke på den formen hoppa har vist i det siste. Møter dog en god gode konkurrenter og er ingen klink vinner. 12 år gamle 5 Hønn Spik står uten seier på 18 starter i år og vant kun ett løp i fjor. Men går noen pangløp fra tid til annen og er vallaken på humør i kveld, kan han kanskje overraske i V65-6.