Det er kalt verdens største kunnskapsturnering for barn og unge, FIRST LEGO League.

Over 400 norske lag fra 23 norske byer kjempet i sin region om utmerkelser innen innovasjon, forskning, teknologi, design og programmering, samt en plass i den skandinaviske finalen. Med smarte byer som årets tema lot dommerne imponere seg av Team Environment og City Heroes fra Stavsberg skole som fikk 2.plass i Prosjektprisen og Teknologiprisen.

– Jeg er veldig imponert over laginnsatsen til Team Environment og City Heroes fra Stavsberg skole og de andre lagene fra finalen på Gjøvik. De unge talentenes læringsvilje og engasjement for å skape fremtidens byer viser at den yngre generasjonen har et stort ønske om å løse morgendagens utfordringer, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter.

18 lag møtte opp i regionalfinalen for å konkurrere om en plass i den skandinaviske finalen i Roskilde i Danmark den 30. november.

Finalens Champions-vinner ble PowerBuilders fra Hadeland. Laget får dermed æren av å representere Hamar i den skandinaviske finalen som blir avholdt i Roskilde lørdag den 30. november.

Andre lag som imponerte på Gjøvik, var Team Tynset som ble tildelt Kjerneverdiprisen og Prosjektprisen. Sammenlagt markerte også lagene The New Boys og Hjetelovs seg som vant Robotprisen og Teknologiprisen.

Arrangementet er et samarbeid mellom organisasjonen FIRST og Equinors talentprogram Morgendagens Helter. Hensikten er å øke interessen for realfag, og dermed stimulere barn og unge til å bli morgendagens ingeniører og forskere.

FIRST LEGO League

  • Verdens største kunnskap- og teknologikonkurranse for barn og unge i alderen 10-16 år.
  • FIRST LEGO League ble første gang arrangert i 2000 .
  • Samarbeid mellom organisasjonen FIRST Scandinavia og talentutviklingsprogrammet Morgendagens Helter hvor Equinor støtter talenter innenfor idrett, kultur og realfag.
  • Hensikten med arrangementet er å øke unge menneskers interesse for teknologi og vitenskap og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere.
  • Årets tema heter City Shaper og handler om å utforske utfordringer i byer og bygder som transport, tilgjengelighet og til og med naturkatastrofer.
  • Den skandinaviske finalen arrangeres i Roskilde den 30. november.