Gå til sidens hovedinnhold

Stengte museet og dro hjem

Artikkelen er over 1 år gammel

Domkirkeodden og de andre museene i Hamar er stengt.

– Vi er på dag tre på hjemmekontor og forsøker å finne gode løsninger og arbeidsmetoder. Prioritet framover blir vel å løfte den digitale museumsformidlingen, hvis dette trekker ut i tid, forteller Magnus Sempler Holte, leder av seksjon publikum og formidling hos Anno Museum Domkirkeodden.

Etter at museene måtte stenge har han som andre måttet avlyse arrangementer.

– I første rekke hadde vi tenkt å feire Hamars bursdag i helgene, med kaffe, kake, underholdning, innlegg og foredrag og ordføreren på besøk, men det ble avlyst, forteller Holte.

– Hva annet er avlyst hos dere?

– Vi er inne i en periode der det vanligvis er litt roligere på museet vårt. Museene er nå stengt for publikum, og vi hadde en del omvisninger som var bestilt, som vi ikke utfører i den kommende perioden.

Han understreker at museumsområdet ikke er stengt for ferdsel for publikum.

– Friluftsområdet kan folk ferdes i, med de forholdsregler myndighetene har satt for folk der de ferdes.

– Hva med middelalderfestivalen i sommer?

– Det er litt tidlig å konkludere med hva som vil skje med festivalen som avvikles den andre helgen i juni. Litt langt fram i tid til at vi kan komme med noen konklusjon. Vi er jo inne i planleggingsfasen, men vi kommer til å komme til et punkt der vi og alle andre involverte må ta en beslutning.

– Nå får vi vel si som i idretten: «Vi tar en dag av gangen».

Kunstbanken Hedmark er stengt fram til 26. mars. Der hadde man rigget opp den store Østlandsutstillingen, men den er stengt for publikum, inntil videre.

Også Kirsten Flagstad musem, Norsk Utvandrermuseum og alle Anno-museer er stengt.

Samme med Norsk Jernbanemuseum. Vi tar med at venneforeningen har avlyst årsmøtet.