Robert Plant på Tjuvholmen. Smak litt på det. Frontfiguren i Led Zeppelin og mannen bak det som mange omtaler som verdens beste låt, Stairway to heaven, blir altså å finne i Hamar i juli. Med seg har han altså fiolinist og bluegrass-vokalist Alison Krauss som inntil nylig var dama i verden med flest Grammy-priser - 27 i tallet.

– Led Zeppelin og Ropert Plant har til sammen solgt over 330 millioner album. Det er det bare Beatles og Rolling Stones som kan matche, så vi snakker om et skikkelig rockeikon her. Det største som har vært i Hamar, sier Espen Solheim Røhne i Venues.

Det er Venues, Tjuvholmen Arena og Livenation som i fellesskap står for konserten som på sett og vis kom litt brått på alle.

– Vi la inn et bud på dem i 2020, men da ble det ikke noen turne. Onsdag fikk vi en telefon om at de kunne kaste seg rundt for å få dette showet på, forteller Solheim Røhne.

I 2007 slapp Robert Plant og Alison Krauss plata Raising Sand, ett av de mest anerkjente albumene i det 21. århundre. Det var en usannsynlig og fascinerende sammensetning av en av rockens største frontfigurer og en av country-musikkens mest hyllede artister, produsert av legenden T-Bone Burnett. Den gikk inn som nr. 2 på Billboard 200, ble sertifisert platina, og vant seks Grammy-priser, inkludert både Album og Record of the Year.

Nå, etter fjorten år, returnerer de to ikonene med albumet Raise the Roof, et dusin sanger fra en rekke tradisjoner og stiler som tar dette fantastiske samarbeidet i nye og spennende retninger.

Turnéen neste sommer besøker en rekke land og spektakulære arenaer, inkludert Forest Hills Stadium i New York, Hyde Park i London og Berlins praktfulle Spandau Citadel.

7000 billetter

Når Krauss og Plant entrer scenen på Tjuvholmen kan publikum forvente seg en kruttsterk cocktail av låter.

– Det vil bli en mix av hans låter, hennes låter, deres felles låter og noen fra Led Zeppelins katalog, forteller Solheim Røhne.

Billettene legges ut for salg fredag 26. november og håpet er å fylle hele Tjuvholmen. Det blir nemlig lagt ut 7000 billetter og med tanke på statusen de to har sammen og hver for seg vil nok også konserten i Hamar virke forlokkende på et internasjonalt publikum. For dem som kanskje ikke har all verdens forhold til Plant og Krauss kan det faktisk også bli en forrykende kveld.

– Vi jobber med å få et kult supportband for å forlenge opplevelsen litt. Vi ser for oss et stort norsk band og vi har allerede noen følere ute, sier Solheim Røhne.

Ekstremt fornøyde

Gleden var stor hos Solheim Røhne i Venues og Thore Petter Wang på Tjuvholmen da Whitesnake tidligere bekreftet at de ville legge sin eneste konsert i Norge til Hamar 2. juni neste år. Bandet med David Coverdale i spissen har med seg Europe som oppvarmingsband og dette er en kombo som appellerer til mange av 80-tallsrockens apostler. Og de er det åpenbart mange av for billettsalget har gått unna. Det er om lag 1 000 billetter igjen til den konserten, så dem som har tenkt seg dit gambler hvis de venter noe særlig lenger nå. Om ingen av de nevnte konsertene skulle friste, vil det da kommende andre storheter i løpet av sommeren?

– Man skal aldri si aldri. Det er ikke noe vi jobber aktivt med, men om muligheten skulle dukke opp så kan det hende vi griper den. Vi er i hvert fall ekstremt fornøyde med å få både Whitesnake og Robert Plant til Hamar i løpet av en sommer, avslutter arrangørene.