Gå til sidens hovedinnhold

Stjernespekket konsertprogram i Hamar de kommende tre ukene

Et understimulert konsertpublikum kan nå se fram til en periode med en fantastisk bukett av anerkjente band og artister på Hamars scener de neste tre ukene - om det ikke innføres nye restriksjoner.

Det har vært en tøff tid for lokale konsertgjengere. Pandemien har lenge kneblet mye av kulturlivet, så de kommende tre ukene bør være som en sammenhengende høytid å regne for dem som er glad i livemusikk. Det er nemlig litt av en stjernepose som blir å finne på Hamar de nærmeste tre ukene om det ikke nok en gang blir strengere restriksjoner.

Vårslepp på kulturhuset

På Hamar kulturhus smeller det ettertrykkelig denne helga og det er rap/hiphop som står for startskuddet fredag.

Dutty Dior gjorde sin store entré i norsk musikkbransje i 2018 med låtene «Plis, «Fantasi» og ikke minst monsterhiten «HALLO» med Isah. «Hallo» vant prisen som Årets låt på P3 Gull 2019 og har passert over 23 millioner streams. Artisten har også gjort en rekke gjesteopptredener med Hamars egen Stig Brenner (tidligere Unge Ferrari). Dagen etter er det duket for herlige indiepop på kulturhuset når Highasakite entrer scenen.

Highasakite har blitt et av våre mest folkekjære band. Med albumet «Silent Treatment» knuste de alle rekorder og tilbrakte over to år på VG-lista. Bandet har toppet plakaten til alle de store festivalene, vunnet flust av priser, opptrådt på Nobelkonserten og turnert verden over flere ganger.

I 2019 slapp Highasakite «Uranium Heart» til strålende anmeldelser. Flere låter ble umiddelbare radiofavoritter, og samme år fulgte bandet opp med overraskelsesutgivelsene i det todelte albumet «The Bear Romantic 1» og «The Bear Romantic 2». Hitsingelen «Can I Be Forgiven» viste nok en gang et band som sprudler av skaperglede.

I det senere har Highasakite jobbet med ny musikk, men også med å arrangere om låter i en helt ny drakt. Bandet, som solgte ut to konserter på Den Norske Opera bare dager før landet stengte ned, gjør turneen med et svært begrenset antall konserter og byer. Hamar er én av dem.

– Med bare 100 plasser i salen blir dette en eksklusiv opplevelse for dem som klarer å sikre seg en billett, sier Mocci Ryen, Programansvarlig i Hamar kulturhus.

Og fansen kjenner tydeligvis sin besøkelsestid for konserten har vært utsolgt i over en uke.

Endelig kommer Bernhoft

Om du hadde lyst til å få med deg musikk av internasjonalt format og ikke rakk å få billetter til Highasakite får du en ny mulighet til å få med deg en internasjonal anerkjent artist helga etter når Jarle Bernhoft ankommer byen med konserten som egentlig var satt opp 15. april.

Bernhoft, som enkelte kanskje husker som vokalist i det hardtslående bandet Span, har etter at han gikk solo blitt kåret til Årets Spellemann og har opptrådt på The Ellen DeGeneres Show. Lørdag 29. mai spiller han altså i Kristin Flagstad-salen i kulturhuset. Fredag spiller folkrockfyrverkeriet Valkyrien Allstars på Festiviteten, så dette blir også en helg med høyt nivå på byens scener.

Pønk på Festiviteten

4. juni er nok en dato mange fans av norsk musikk har merket av i kalenderen. Da kommer nemlig Oslo Ess til Festiviteten med konserten som opprinnelig skulle vært 9. april. Plata «Pønk, rock og harde kår» kom ut 12. mars og albumet ble godt tatt imot av anmelderkorpset i musikkbransjen og fansen hyller utgivelsen. Bandet har drøssevis av opptredener på Hamar på CV-en og har jobbet seg opp en solid fanskare her i distriktet.

Børke og Admiralen

Om du enda ikke har fått nok når vi kommer til 10. juni har du muligheten til å få med deg litt lokal americana av høy klasse. Brumunddølen Ola Børke, for mange kjent som direktør i Eidsiva Bioenergi, leverte tidligere i år et meget sterkt oppfølgeralbum til debuten «Silence is broken» fra 2018. Med meloditeft og gode tekster fikk albumet «Places» meget gode anmeldelser og 10. juni spiller han på Festiviteten. Dagen etter blir det et ganske radikalt stilskifte, men fortsatt med en dyktig låtskriver på scenen når Admiral P strør om seg med hitlåter.

I tillegg kan Gregers friste med både Golden Core og TOBB kommende helg, og GLO og Electric Rail Express neste helg.