– Vi hadde en plan A og en plan B. Nå er vi nok på Plan F eller noe slik, sier Mocci Ryen.

Planen de opprinnelig landet på var å ha festivaldager i både Hamar og Stange i tråd med anbefalingene om å minimere kryssing av kommunegrensene. Festivalens oppstart var ment å være 1. juni på Hamar og vare til den 5. før barna i Stange skulle få sitt med eget opplegg på Hoberg skole 6. - 8. juni. Så blomstret smitten opp i regionen og det ble innført arrangementsforbud fram til 4. juni. Festivalens arrangement for voksne, fokussamtalen «Mennesker i limbo» ble følgelig avlyst.

– Deretter var vi i dialog med kommuneoverlegene om å ha lukkede forestillinger for barn innenfor deres egne kohorter. Det får vi nå lov til, så pr. nå blir det festival, sier Ryen og daglig leder for Stoppested Verden, Mari Nøren Stenersen.

De legger ikke skjul på at det har vært en utrolig utfordrende oppkjøring til festivalen og at ambisjonene er justert til nivå som lar seg håndtere. For å avlyse var nemlig aller siste utvei.

– Dette har vært en skikkelig brette opp ermene-aksjon og vi vil vise at Stoppested Verden gir seg ikke så lett. Det er viktig for oss å være der når folk faktisk vil ut igjen, forteller de.

Festivalen vil bli arrangert fra 3. - 8. juni og altså bare i Hamar. Der vil det bli en åpen kunstvandring i jernbaneparken der en rekke lokale barnehager og skoler har bidratt med å lage kunstverk. Deres kunstverk er allerede hengt opp og kommer til å bli hengende fram til neste helg. I tillegg er det to kunstnere som bor og jobber i parken under hele festivalperioden. De skal utvikle kunstverkene «Dragolin» og «Solen» som vokser større og større for hver dag som går helt til det står ferdig 5. juni. Publikum er hjertelig velkommen til å utforske kunsten og snakke med kunstnerne underveis. Det er mexicaneren (bosatt i Norge) Jonas Roman Cadena som lager «Dragolin» mens Eirik Audunson Skaar kommer til Stoppested Verden for å vise hvordan han skaper kunst av plastavfall fra havet. Han skal lage en 28 kvadratmeter stor versjon av Edvard Munchs «Solen» ved hjelp av plast.

Utover dette blir det altså forestillinger for de yngste i de som kalles MiniVerden mens det er for de litt eldre i MaxiVerden. Begge deler krever at du har hentet ut en gratisbillett på forhånd.

Forestillingene trekker til seg aktører fra ulike plasser i Norge.

– Alle tilreisende artister må framvise negativ koronatest, sier Ryen.