Gå til sidens hovedinnhold

Stor pågang på turer: – Kan være lurt å bestille tur til sommeren nå

I 2020 fikk ikke de ansatte på Ticket på Maxi gjort stort annet enn å håndtere kunder som ville avbestille ferien sin. Nå er optimismen tilbake blant lokalbefolkningen og mange har allerede bestilt utenlandsferie til sommeren.

Reiselivsbransjen var en av de tyngst rammede bransjen på grunn av covid-19 og flyselskapene måtte permittere folk i fleng. Det aller meste av planlagte utenlandsferier i 2020 måtte skrinlegges og dette kan være en omfattende prosess. De ansatte på Ticket på Maxi fikk dermed virkelig kjenne på den litt kjipe siden av å jobbe i reisebransjen.

– Omtrent hele 2020 gikk med på å hjelpe kunder i forbindelse med kanselleringer og avbestillinger, forteller selgerleder Stian Eriksen.

Til tross for mange skuffede kunder er han imponert over hvordan de aller fleste har taklet situasjonen.

– Vi har noen fantastiske kunder hvor de fleste er veldig forståelsesfulle. Dette har stort sett gått veldig ryddig for seg, sier han.

Tålmodighetsprøve

Det som kan forringe den gode stemningen er tilbakebetalingstempoet. Om man har opplevd å få flyet kansellert tidligere gikk det jo også da gjerne et par-tre uker før pengene var tilbakebetalt. I 2020 ble jo nesten samtlige flyavganger kansellert og da økte også behandlingstiden radikalt.

– I tillegg nedbemannet også de fleste flyselskapene kraftig og da er det jo færre som jobber med dette. Dermed blir det et ganske stort etterslep på tilbakebetalinger. Mange ventet flere måneder på å få tilbake penger og mange venter fortsatt.

Økende etterspørsel

Begge Tickets medarbeidere som er på jobb da HD svinger innom sitter opptatt i telefonen og nå er det langt lystigere samtaler.

– Vi ser optimistisk på 2021. Det har vært en jevn pågang av folk som ønsker å bestille ferie til sommeren og etterspørselen vil nok fort bli så stor at det kan være lurt å bestille om man har tenkt seg utenlands til sommeren, sier Eriksen som har håp om bedring i reisesituasjonen snart.

– Både vi som jobber her og kundene har reiseabstinenser nå. Vi tør ikke tro så mye lenger, men håper at det skal være mulig å reise utenlands om ikke så lenge. Påsken kommer nok litt tidlig, men vi håper sommeren kan gå som normalt. Nå er det heller ikke så stor risiko ved å bestille ettersom de aller fleste operatører nå tilbyr avbestilling og refundering tett innpå reisen, sier Eriksen.