Gå til sidens hovedinnhold

Storhamar ga Oilers en leksjon

Artikkelen er over 2 år gammel

Storhamar valset over Stavanger Oilers 5-2 og fikk en perfekt start på NM-semifinalen i ishockey fredag. Gjestene var underlegne så å si hele veien.

(Østlendingen)

Det ble tidlig klart hvem som kom til å ta første stikk i semifinaleserien. Allerede etter litt over kvarter ledet Storhamar 3-0 etter scoringer fra Aaron Irving, Troy Josephs og Eirik Salsten. De to første målene kom i overtallsspill.

Storhamar holdt trykket oppe også i midtperioden, der Irving tidlig la på til 4-0. Noen minutter etterpå reduserte Joans Løvlie på ett av få Oilers-skudd i kampen. Laget fra Stavanger klarte kun å løsne totalt 13 skudd på mål. Storhamar hadde til sammenligning 36 skudd i oppgjøret.

Mario Lucia tente et ørlite håp for gjestene da han gjorde 2-4 med et snaut kvarter igjen, men de kom aldri nærmere. På tampen gjorde Christian Larrivée vertenes femte fulltreffer for kvelden.

Storhamar vant både serie og NM-sluttspillet forrige sesong. I år måtte hedmarkingene se seg slått av Vålerenga i eliteserien, men drømmen om å forsvare «bøtta» lever for fullt.

Vålerenga fikk torsdag en skuffende start på semifinaleserien mot Frisk Asker. Da vant de oransjekledde 4-3 etter forlengning i VIFs midlertidige hjemmearena på Furuset.

Kommentarer til denne saken