En redningsaksjon er i gang

KRONENE MÅ TRILLE: For at Storhamar Håndball skal klare seg må noe gjøres på den økonomiske fronten. (Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix)

KRONENE MÅ TRILLE: For at Storhamar Håndball skal klare seg må noe gjøres på den økonomiske fronten. (Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix) Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Storhamar Håndball Elite gjør sitt aller beste for å redde klubben, som er i en tung økonomisk krise.

DEL

950.000 kroner lyder gjelden klubben har til kommunen. Men i et brev til kommunen har de bedt om å få slettet gjelden.

– Vi innser at utfordringene er langt større enn vi var forberedt på da vi takket ja til dette vervet, skriver det nye styret i brevet til kommunen.

Innsamlingsaksjon

De ikke sittet i vervene sine mer enn noen uker, og arbeidsmengden har ikke vært beskjeden.

Men Øystein Holtet, Vegard Strøm og Johnny Kjeverud i styret har i de ukene gjort en hedelig innsats og i helga var det innsamlingsdugnad på ulike kjøpesentre i Hamar.

Over 150.000 kroner ble samlet inn, og målet er 300.000 kroner før sesongstart.

– Vi må få si tusen takk til alle som ga deres bidrag til støtte for Storhamar Håndball Elite. Sammen er vi sterke! skriver klubben på sine hjemmesider.

Positiv ordfører

Til Hamar Arbeiderblad sier ordfører Morten Aspeli at han er positivt innstilt til å redde klubben, og han roser det nye styret for å ta tak i problemene og være åpne om dem.

– Det er viktig at det spilles med åpne kort, sier Aspeli til HA.

Selv om Aspeli er positiv krever det et politisk flertall for at søknaden skal godtas. Hamar er i en situasjon hvor det skal spares inn på flere steder, og ordførerkandidat Einar Busterud i By- og bygdelista sier til HA at det ikke er det enkleste tidspunktet å spørre om en slik ettergivelse av gjeld.

Også Knut Fangberget (H), Liv Giset (V) og Karsten Kamp (Frp) er negative til å støtte en sanering av gjelden i følge HA.

Artikkeltags