Mia (17): – Uten tvil den største dagen i mitt liv

Sjef på bana: Mia Svele tok for seg på parketten tross sin unge alder i møtet med verdensstjerner. Her hamrer hun inn mål. Foto: Petter Sand

Sjef på bana: Mia Svele tok for seg på parketten tross sin unge alder i møtet med verdensstjerner. Her hamrer hun inn mål. Foto: Petter Sand

Artikkelen er over 1 år gammel

En trøstesløs åpning i den avgjørende kampen i EHF-cupen snudde da Mia Solberg Svele (17) entret parketten.

DEL

Storhamar – SG BBM Bietigheim 29-28)

Mot det tyske topplaget var kun seier godt nok for de gulkledde vertene med tanke på avansement.

Snudde med Mia

Etter kvarteret spilt av åpningsomgangen lå vertene åtte mål bak (4-12), og da mente Storhamar-treneren at det var på tide med ungt pågangsmot.

Inn kom 17 år gamle, Mia Solberg Svele og da snudde det for hjemmelaget.

Storhamar spiste seg nærmere og nærmere, og sekunder før de russiske dommerne skulle blåse av oppgjøret hamret Betina Riegelhuth inn målet som sendte jentene og hele Boligpartner Arena til himmels.

I seiersrusen møtt RB-sporten Ringsaker-duoen Svele og Mortvedt som forståelig nok var i den sjuende himmel.

– Dette er så stort at du aner ikke. Her møter vi et lag fylt opp av verdensstjerner, og så gjør vi det her. I starten henger vi ikke helt med, men andreomgangen redder oss, sier en rørt og stolt, Svele. Hun spilte både angrep og forsvar og scoret også ett mål. Hun noterte seg også for målgivede og kledte rollen som playmaker i angrep.

Skrev historie

– 17 og 18 år og klare for kvartfinalen i Europa-cupen. Hvor skal dette ende, jenter?

– Jeg skjønner det egentlig ikke helt, sier Mia mens latterkulene hagler.

– Kvartfinalen hadde jeg ikke helt sett for meg etter den litt tøffe perioden vi har vært inne i her hjemme, fortsetter Mortvedt.

Svele sliter med å tenke på hvor langt eventyret kan gå.

– Det er vanskelig å si, for i dag møter vi jo et lag fullt av verdensstjerner. Uansett hvor langt det rekker så er dette utvilsomt min største dag i livet.

Selv om Anna Mortvedt ble sittende på innbytterbenken under hele kampen. så var hun alt annet en skuffet.

– Jeg var sykt nervøs da Betina skjøt det siste skuddet, og at jeg ikke fikk spille i dag er helt greit. Vi har skrevet historie i dag, avslutter Mortvedt før de fortsetter feiringen.

Artikkeltags