Millioner i underskudd og negativ egenkapital i Storhamar Håndball

TØFFE TAK FREMOVER: Storhamar Håndball må vente seg vel så tøffe tak utenfor, som på banen kommende sesong.

TØFFE TAK FREMOVER: Storhamar Håndball må vente seg vel så tøffe tak utenfor, som på banen kommende sesong. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Etter flere utsettelser fikk Storhamar Håndball Elite mandag gjennomført sitt årsmøte. Der ble det lagt fram millionunderskudd for driftsåret 2014 og en enda større negativ egenkapital.

DEL

Samtidig ble det valgt et helt nytt styre i eliteklubben.

Det nye styret består av styreleder Øystein Holtet, Vegard Strøm og Johnny Kjeverud, som da avløser Ole Erik Hulleberg, Jan Larsen og Lasse Didriksen.

La fram over én million i minus

På sitt årsmøte måtte daglig leder og styret presentere svært dystre økonomiske tall for 2014.

At klubben har slitt økonomisk har kommet fram i løpet av våren, etter at det kom for en dag at Storhamar ikke hadde betalt gjelden til kommunen på to år og at denne dermed hadde økt med 445.000 kroner.

Allerede dagen etter gikk tidligere styreleder, Ole Erik Hulleberg, ut i HA med meldingen om at økonomien var på stell, at 2014-tallenene kom til å ende i pluss og at klubben planla et gjeldsjafs i 2016 på grunn av økte inntekter med ny hall.

Nå viser imidlertid regnskapet for elitedelen av klubben blodrøde tall. På årsmøtet ble det lagt fram et minus på hele 1,3 millioner kroner for driftsåret 2014.

På toppen av det så har klubben pådratt seg en negativ egenkapital på 3 millioner kroner.

Daglig leder varslet sin avgang

Daglig leder Erik Stensrud opplyste på mandagens årsmøte at han har sagt opp sin stilling. Det gjorde han allerede i mai.

- Dette har styreleder visst om, sier Stensrud til Hamar Dagblad.

- Hva er årsaken til at du velger å gå av?

- Det er rett og slett av helsemessige årsaker. Jeg har hatt to hjerteinnfarkt tidligere og begynner å dra på årene, nå skal jeg ta vare på helsa, sier Stensrud, som avviser at avgangen har med de negative tallene klubben la fram å gjøre.

- De har en enkel forklaring, men jeg vil henvise til Ole Erik Hulleberg, avslutter Stensrud.

Slik forklarer han millionminuset

- Vi måtte tapsføre en fordring til bredde, hvor alle parter er enige om at vi ikke hadde noen fordring dit, slik at dette ble en regnskapsteknisk sak på hele 543.000 kroner som aldri burde ha vært der. I tillegg har vi tapsført kundefordringer på 520.000 kroner, forklarer Hulleberg overfor Hamar Dagblad.

I tillegg skal sponsorinntekter ha blitt feilperiodisert slik at 2013-regnskapet kom ut 346.000 kroner for godt, da dette skulle vært ført på 2014.

- Vi har også gjennomført et gjeldsreduksjonsarbeid gjennom vinteren. Vi har fått leverandører til å redusere gjelden sin og vi har fått en kapitaltilførsel på 595.000 kroner. Kun 365.000 kroner av disse er bokført på 2014-regnskapet, sier den tidligere styrelederen, som mener at Storhamar er en klubb det er mulig å drive i pluss, noe han også var klar på at de styrte mot så sent som i mars.

- Vi styrte mot et pluss og hadde tro på det. Fordringen til bredde dukket opp for ti dager siden, så det er mye vi har behandlet helt i sluttfasen.

- Større oppgave enn vi sa ja til

Storhamar Håndball Elite sin nye styreleder Øystein Holtet (bildet) vil ikke kommentere rundt tidligere styreleders redgjørelse for tallene.

- Dette er noe tidligere styre har gjort rede for i dag og balensen er som den er, men nå må nytt styre se framover, sier han.

Holtet er klar på at det påtroppende styret ikke visste rekkevidden av minustallene da de sa ja til valgkomitéen tidligere i vår.

- Vi går nå på en mye større utfordring enn det vi sa ja til, men vi skal brette opp erma og gyve på for å få dette til å gå rundt framover. Vi må se på både kostnadssida og inntektene i klubben. Der har vi ikke noe valg, så får det nye styre prøve å finne en positiv veg mot målet.

Holtet er imidlertid kystallklar på at eventuelle kostnadskutt i minst mulig grad skal gå utover den sportslige satsingen.

- Hva tenker du om at klubben nå står uten daglig leder.

- Det må vi forholde oss til. Vil vil i første omgang prøve å dekke det gapet med dugnad, men hvordan formen på organisasjonen skal bli vil vi se på fremover.

Det nye styret planlegger et nytt årsmøte allerede i august der de vil se på endel detaljer i klubbdriften og sansynligvis utvide styret.

Artikkeltags