Man kan egentlig bare dra fram de aller fleste klisjeene som finnes i sportsjournalistikkens ABC.

Det Storhamar har prestert i årets utgave av Champions Hockey League (CHL) er historisk – verken mer eller mindre. Storhamar har gjennom prestasjonene plassert seg som ett av Europas 16 beste hockeylag.

Anført av en strålende Jacob Berglund og en potte tett Oskar Östlund har laget fra Hamar vest i tur og orden feid tsjekkisk, sveitsisk og østerriksk motstand av banen.

Den finske motstanderen fra Turku ble for tung å takle, men det var på ingen måte noen enkel seier for finnene. Storhamar ga de kamp til døra, men det var tydelig at motstanderen hadde det ekstra giret som skulle til da det sto om en plass i kvartfinalen. Det viste laget både i Finland og på Hamar.

5.367 tilskuere fant vegen til Hamar OL-Amfi i den kanskje største kampen i klubbens historie tirsdag kveld. Samtlige klappet laget av banen gjennom det siste minuttet og lenge etter kampen var over.

Og de hadde god grunn.

Etter en litt famlete start hevet Storhamar seg kraftig i andre periode, og det var kun en unødvendig utvisning fra Patrik Bäärnhielm og en scoring fire sekunder ut i overtallet som gjorde at TPS var foran.

Man satt liksom aldri med følelsen av at finnene kom med noe stormangrep mot Oskar Östlund, selv om tallenes klare tale viser at TPS fyrte 37 skudd mot Storhamar 21, så var kampen jevn i store deler og i andre periode var Storhamar tidvis strålende. Jacob Berglunds scoring var som et som et klokkeklart enmannsorkester der svensken spilte både sang, spilte gitar, bass og trommer alene.

Nettopp da Berglund på egen hånd fikk Storhamar inn i kampen igjen – ja da øynet man kvartfinalehåp på Hamar vest.

Men det holdt ikke – selv om man jaktet det ene målet man trengte for å få forlengning, så sto finnene med Petteri Nummelin, Henrik Tallinder og Tomi Kallio i spissen imot det lille trykket som kom.

Det skulle vel egentlig bare mangle.

Bildeserie

Se bildene fra Storhamar – TPS

Nå må Storhamar ta med seg følelsen, engasjementet og spillegleden inn i oppgjørene i hjemlig serie. Der har de en jobb å gjøre.

For samtlige 5.367 tilskuere som var i Hamar OL-Amfi tirsdag kveld kommer tilbake om det blir mer CHL-moro for de blågule.

Storhamar - TPS 1-2 (4-6)

Champions Hockey League, 1/8-finale
Hamar OL-Amfi
Tilskuere: 5.367

Mål: 13:44 - 0:1 (PP1) - Tadas Kumeliauskas (Dave Spina, Eric Perrin), 31:57 - 1:1 (EQ) - Jacob Berglund, 59:23 - 1:2 (ENG) - Henrik Tallinder.
Utvisninger:  Storhamar; 4x2 og TPS; 5x2 og 2x10
Skuddstatistikk: 21-37