Flomlys og dugg på isen

Storhamar tok imot Red Bull Salzburg til andre 1/16-finale i Champions Hockey League.

Storhamar tok imot Red Bull Salzburg til andre 1/16-finale i Champions Hockey League.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

KronikkOm jeg ikke husker helt feil, så var det Jan Ivar «Mini» Jacobsen eller en annen RBK-gjøgler som i sin tid uttalte at når flomlyset ble slått på og det var dugg i gresset på Lerkendal – da var Champions League-strømning satt i trønderhovedstaden.

Selv har jeg flere kvelder med både flomlys og dugg i gresset som tilskuer på Lerkendal.

Og visst er det noe spesielt. 1–1 hjemme mot Arsenal er kanskje mitt personlige høydepunkt ringside og tett i tett med drøyt 20.000 andre fotballfans. Gradestokken hadde nok krøpet ned mot det stadiet der pingviner trives best, det var ull fra innerst til ytterst og vi hadde fått smugla inn en ørliten cognac til kaffen.

LES OGSÅ: Målscorer Berglund etter CHL-bragden: - Dette er heftig

Det var hymne, det var idrett i europeisk toppklasse, dugg i gresset og flomlys.

I ishallen på Hamar vest er det alltid flomlys, men minimalt med dugg på isen.

Tirsdag kveld føltes det imidlertid som om en hvilken som helst Champions League-kveld på Lerkendal. Selv om jeg denne gangen var ringside som journalist for Hamar Dagblad, så lot jeg meg litt måpende stå å se på stemningen i hallen. Spesielt i den første perioden der Storhamar var best. Noen minutter etter 1-0-scoringen til Jimmy Andersson var det en kar bak utvisningsboksen som dro i gang en applaus og et jubelbrøl jeg ikke har hørt maken til i Amfi'n de senere årene – kanskje med unntak av under finaleserien i fjor.

For det var som om noe lå i luften. Storhamar skulle videre og gjennomførte en perfekt kamp der de spilte på det resultatet de hadde med i bagasjen hjem fra Østerrike, og den første kampen mot Red Bull Salzburg.

Når man ser på hva Storhamar har prestert i den hjemlige serien så langt så er det ganske åpenbart at spillerne også tar ut noe ekstra i CHL-kampene – for det er neppe liten tvil om at Red Bull er lag som er minst like gode og helt sikkert bedre enn både Lørenskog og Sparta. Så hvordan et lag kan gå fra å tape 5–0 i stusslige Sparta Amfi til å slå ut Redd Bull fra CHL var det mange som lurte på i intervjusonen tirsdag kveld.

Jo – fordi Storhamar har klart å skape en ramme rundt Champions League-kveldene som minner mye om det Rosenborg skapte på 90-tallet. Dette er de små sin kamp mot de store. Det er kampene der alle yter det lille ekstra. Kampene alle virkelig vil vinne.

Akkurat det må Storhamar snu. For der Storhamar snubler i serien, så gjøv Rosenborg på og vant serien 13 sesonger på rad. Og slik fikk de gjenta suksessen og kjenne på dugget i gresset hver eneste sesong fra 1995 til 2008 (minus sesongen 2003/2004).

Nå venter sterke finske TPS Turku i 1/8-finalen og det er duket for enda mer flomlys og dugg på isen.

– Vi glær oss, som trønderne sier.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags