Pål Johnsen er fredet, men på ingen måte ferdig

FREDET: Her blir drakt nummer 18 heist opp under taket i Hamar OL-Amfi. Pål Johnsens drakt vil for alltid være hans.

FREDET: Her blir drakt nummer 18 heist opp under taket i Hamar OL-Amfi. Pål Johnsens drakt vil for alltid være hans. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdag ble Pål Johnsen velfortjent takket av som spiller i Storhamar etter 21 sesonger i moderklubbens tjeneste. Men 39-åringen er trolig bare halvveis i sitt eget hockeyliv.

DEL

KronikkOg glad skal vi være for akkurat det. Fordi en kar som har offret 21 år av sitt liv til endeløse seosngoppkjøring, bussreiser på kryss og tvers i sør-Norge og til en idrett der man får mye juling har noe spesielt. Han er nok laget av noe vi andre ikke fikk utdelt da vi så lyset for første gang.

Jeg kan ikke en gang prøve og forklare hva det må ha krevdes av motivasjon og mental styrke å gyve på sesong etter sesong - spesielt de 7-8 siste årene.

Det har vært magre år på Hamar vest etter NM-gullet i 2008. I enkeltsesonger har klubben vært med og kjempet i toppen, men årene har vært preget av vel så mye rot og økonomisk trøbbel.

Men dragene, som de het da, har alltid hatt sin ledestjerne. Han som har gått forran. Han som har sørget for kontinuitet når troppen har blitt skiftet ut sesong etter seosng. Han som gjorde seg bemerket allerede fra første dropp han var på isen for Storhamar seniorlag.

Det var i den 12. serierunden den 6. november i 92. Pål Johnsen scoret nemling på sin første touch og etter kun 15 sekunder i sin debut - mot Hasle/Løren.

På lagbildet fra det året kan man skimte en lyshåra spinkel unggutt plassert til venstre på bakerste rekke. Det var Rune Gulliksen, Erik Kristiansen og Ole Eskild Dahlstrøm (debuterte samme år) som herja for laget på den tiden.

Nøyaktig én måned senere flytta Storhamar inn i OL-Amfi'n. En tilfeldighet så klart, men som ishallen var det i barne og ungdomsårene, har storstua vært Pål Johnsens hjem siden den dag!

Og det er det fortsatt.

For det er kjernen i denne kronikken. Pål Johnsen er ferdig med å frakte puck inn i offensiv sone, men han virker på ingen måte å være ferdig med sporten han elsker. Da han umiddelbart etter forrige sesong fikk tilbud om å ta over som assistent, var han ikke sen med å takke ja.

Pål Johnsen

Løper – 1992-00, 02-15
Draktnummer: 18, 29, 50
Født: 17.03.76 på Hamar
Sesonger i Storhamar: 21
Moderklubb: Storhamar
Meritter: Norgesmester fem ganger, Seriemester fem ganger, Gullpuckvinner 99/00

Kilde: silarkivet.no

Han har da også innrømmet at frykten for en hverdag uten den daglige hockeydosen rev litt i han. Å assistere under suksessrusseren Alexander Smirnov var nok også et svært lurt trekk av Johnsen. Er det et sted han kan lære, suge til seg kunnskap og utvikle seg som trener, så er det under "Sasja" denne sesongen. Sesongen som har startet med en av klubbens største triumfer noen gang - uten at sesongen egentlig er helt i gang.

I dag er ikke Pål Johnsen noe hovedtreneremne - ifølge seg selv. Men ifølge meg, så kommer han til å bli det. Jeg tør sette endel på at vi i fremtiden vil få se lysluggen titte opp på det gule banneret med nummer 18 på når han leder de gul/blå hordene i kamp etter kamp.

Cirka 2.500 tilskuere hedret og æret Pål Johnsen lørdag ettermiddag og kveld. Det var vel fortjent og en fantastisk markering av karrieren til en av de aller største i Storhamar-historien.

Kanskje til og med den største...

Foto:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags