Storhamar feide isen med erkerivalen

STORHAMAR-JUBEL: Storhamar satte lillebror fra Oppland virkelig på plass i Mjøs-derbyet.

STORHAMAR-JUBEL: Storhamar satte lillebror fra Oppland virkelig på plass i Mjøs-derbyet. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

(Lillehammer - Storhamar 1-10) Et målsugent Storhamar-lag leverte en 2.-periode et mesterlag verdig. I denne periode ble Lillehammer slått 5-0 og bortelaget fra Hamar oste av spilleglede og effektivitet.

DEL

For en revansje fra det begredelige 2-0-tapet mot Vålerenga i seriepremieren hjemme i Hamar OL-Amfi. Storhamar viste i kampen mot Lillehammer at de ikke skulle la seg plukke på nesen i oppgjøret mot Mjøs-rivalen.

- Vi fikk litt bakoversvis mot Vålerenga sist og det var et tap vi ikke likte. Vi har derfor vært nøye med hvordan vi gikk inn i denne kampen, sier tomålscorer Alexander Reichenberg til TV2 etter kampen.

- Takk for sist

Og det virkelig av sine egne man skal ha. Både Scott Hotham , Mikael Zettergren og Alexander Reichenberg satte inn to scoringer hver på sin gamle hjemmebane.

Reichenberg holdt det meste av jubelen inni seg.

- Jeg var vanvittig glad, men jeg ønsket ikke å håne Lillehammer-fansen. Jeg juble hardt inni meg, sier han om sine to mål.

Et skikkelig takk for sist fra de tidligere Lillehammer-spillerne.

Det gjorde nok ikke seieren noe dårlige for de mange tilreisende Storhamar-supporterne at akkurat disse to meldte seg på for alvor.

I tillegg skrev både Jacob Berglund, Martin Rønnild og Erik de la Rose på scoringslisten.

Kliniske på kontringer

For etter en første periode der det sto 3-1 til Storhamar tok det om mulig enda mer fyr i andre.

Storhamar fikk herje som de ville og et bunnsolid defensivt arbeid gjorde at bortelaget stadig fikk kontringer som de effektivt utnyttet. I tillegg dundret både Zettergren og de la Rose inn to kliniske slagskudd fra blålinja.

Etter å ha vunnet denne periode hele 5-0 sto det 8-1 på tavla og Lillehammer-spillerne gikk slukøret i garderoben. Det gikk på æren løs for en hjemmepublikum som hadde møtt opp i stort antall.

Sendt av isen som slakt

Tredje periode ble en litt roligere affere, men Storhamar kontrollerte og scoret to ganger for liksom å gni den inn.

Lillebror fra Lillehammer ble sendt ut av sin egen hall som slakt. 1-10 sto det på resultattavla når 60 minutter hockey var spilt.

TV2-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm ga skryt til Storhamar.

- De viste at de kan være smarte. Jeg tror de scorer seks eller sju mål på kontringer, så de balanserte det defensive og offensive arbeidet perfekt i denne kampen. Storhamar gjør Lillehammer dårlige, men skal samtidig være noen hakk bedre. 10 mål er likevel mye, sier Dahlstrøm.

Artikkeltags