Kaptein Larrivée: - Vi skal være vanvittig stolte

Historiens første Champions Hockey League-kamp i Hamar OL-Amfi.

Historiens første Champions Hockey League-kamp i Hamar OL-Amfi. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

(Storhamar - Praha 2-3) Gjestene var Tsjekkia var det beste laget i historiens første CHL-kamp i Hamar OL-Amfi, men hjemmelaget hadde de største sjansene.

DEL

Skuddstatistikken på 21-38 forteller om et tøft møte med europeisk topphockey for Storhamar-gutta, men bildet er mer nyansert enn som så.

Etter at det første nervene hadde lagt seg, så spilte Storhamar seg godt inn i kampen og det var en kaldusj da Tomas Netik sørget for 1-0 allerede etter knapt fire minutters spill.

Effektiv andre periode

To minutter før første pause satt den igjen bak Robert Hestman i Storhamar-målet og gjestene hadde vist hva effektiv hockey var. Storhamar brant nemlig sine sjanser, og flere av de var store.

Et nytt Storhamar-lag kom på banen i andre periode. Fortsatt endel slurv defensivt, men nå satte hjemmelaget sjansene sine.

Derfor var det ikke noe å si på at Joakim Jensen og Martin Rønnild satte hvert sitt og sørget for balanse i regnskapet.

At Sparta sørget for seieren på et langskudd i siste periode gjorde liksom ikke så mye, fordi Storhamar hadde vist for sitt hjemmepublikum - 4714 i tallet - at de kunne matche topp europeisk motstand.

Stolt kaptein

Kaptein Christian Larrivée var stolt etter kampen. 

- Dette er virkelig stort. Vi var nervøse, men ristet det fort av oss, erkjenner han.

Og fortsetter.

- Sparta har noen flere kamper i beina enn oss, men det er mye vi også gjør bedre enn dem. Vi har fortsatt bra med tid på å rette på de tingene vi ikke gjør så bra. Det faktum at vi var nære på å vinne denne kampen skal vi være vanvittig stolte av, sier kapteinen.

Se bildene fra kampen under!

Kampfakta:

Storhamar - Sparta Praha 2-3

Champions Hockey League, kamp 1
Hamar OL-Amfi, Hamar
4714 tilskuere
Mål: 03:07 - 0:1 (EQ) - Tomas Netik (Michal Barinka), 18:06 - 0:2 (PP1) - Petr Kumstat (Michal Cajkovsky), 26:41 - 1:2 (PP1) - Joakim Jensen (Scott Hotham, Mikael Zettergren), 35:12 - 2:2 (EQ) - Martin Ronnild (Christian Bull, Magnus Lindahl), 47:19 - 2:3 (PP1) - Michal Cajkovsky (Tomas Netik, Michal Barinka).
Utvisninger: Storhamar; 4x2. Sparta Praha; 5x2
Skuddstatistikk: 7-11, 7-17, 7-10

Artikkeltags