Billettopprør fikk Storhamar til å snu

FASTE PLASSER: Publikum i deler av Hamar OL-Amfi må finne seg i å sitte på faste plasser.

FASTE PLASSER: Publikum i deler av Hamar OL-Amfi må finne seg i å sitte på faste plasser. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Storhamar Hockey lanserte ny billettpolicy foran fredagens serieåpning mot Vålerenga. Denne ble ikke tatt spesielt godt i mot og nå har klubben delvis reversert den nye ordningen.

DEL

Mandag kom Storhamar med informasjon om hvordan klubbens nye system for billettsalg kom til å bli for sesongen 2015/2016.

Dette ble møtt med bred motstand fra flere supportere - spesielt på Facebook-siden til klubben, under innlegget om billettendringene haglet det med meninger om det nye systemet.

Dette er saken:

Fra og med fredagens serieåpning ønsket Storhamar å innføre såkalt "fast seating" mot det som tidligere har vært, såkalt "free seating", der alle med billett kunne velge selv hvor de ville sitte.

Ifølge klubben har det vært ytret misnøye med "free seating"-ordningen - spesielt det siste året.

- Mange har ikke mulighet til å komme to timer før kamp for å sikre seg en ok plass og når det fylles opp så får mange ikke sitte sammen fordi det ikke er vært noen mulighet for å bestille plasser sammen, skriver klubben i et innlegg på sin Facebook-side.

Innlegget er ført i pennen av Njål Berge, på vegne av dugnadsorganisasjonen.

Samtidig ønsket klubben å innføre en differensiert pris på de forskjellige plassene i hallen. 200 kroner + billettavgift på 22 kroner på langsidene og 150 kroner + 22 kroner i billettavgift i svingene. Dette for voksne. For barn og honør var det kun mulig å kjøpe billetter til reduserte priser i svingene - for 100 kroner + billettavgiften på 22 kroner.

I tillegg gikk klubben for å plassere barna fra Yngres Avdeling (YA) i Storhamar på den såkalte betongen. Dette og overgangen fra "free" til "fast seating" har fått hardest medfart på Facebook.

"Nei nei nei!!!! Mye bedre å kunne sitte der man pleier med de man møter på kamp rundt seg! Håpløst med fast seating", skriver en.

"Fast plass er håpløst. Når vi har hatt de samme plassene med de samme folka i alle år er jo det en del av moroa med å væra på kampen. Nå kan en risikere å bli sittende alene uten familie og eller venner. Regner med at denne ordningen faller bort igjen. Det har blitt prøvd før", skriver en annen.

Totalt har det kommet inn 199 kommentarer på Storhamars post på Facebook om billettendringene. Se under:

Billettinfo hjemmekamper i GET-ligaen i forbindelse med overgang til fast seating:Billetter til serieåpningen mot VIF...

Posted by Storhamar Hockey on 7. september 2015

Reverserte endringene

Alle reaksjonene fikk Storhamar Hockey til å snu i saken tirsdag og nå har klubben innført det de selv mener er en 100 prosent rettferdig billettpolicy.

Dette innebærer at det nå er lik pris over hele arenaen, delvis free-seating og mulighet for YA til å sitte gratis hvor de vil i arenaen – også på "fast-seating"-felt. Det betyr derfor en arena helt uten ståplasser, hvor betongen i sin helhet blir reservert til bortesupportere og hvor makskapasiteten dermed reduseres til 4500 tilskuere + bortesupportere.

Storhamar får ikke reversert billettendringene til serieåpningen mot Vålerenga på fredag.

- Folk skjønner ikke alvoret

Njål Berge sier til Hamar Dagblad at han ikke er overrasket over reaksjonene som kom.

- Vi opplevde en storm også når debatten gikk rundt Drage vs. Ruina og Engelage vs. Hestman, men det er på tide at folk forstår at vi gjør de endringene vi mener er riktige for klubbens beste, sier Berge, som tydelig er oppgitt over det siste døgnet reaksjoner.

Dugnadsleder Berge mener at det ennå ikke har gått opp for folk i Hamar hva som egentlig kreves for å drive en hockeyklubb forsvarlig.

- Storhamar er helt avhengig av å sikre en stabil og sunn økonomi, som igjen skal sørge god nok sportslige satsing. Det gjør vi først og fremst gjennom publikumsinntektene. Det er måten Hamars befolkning kan støtte opp om oss som klubb. Inntektene fra dette avhenger av antallet tilskuere og snittprisen per billett. Det ønsket vi å gjøre noe med og derfor kom disse endringene, sier Berge.

Dette betyr derfor at det nå ikke vill kunne komme inn flere enn 4.500 + bortesupportere på betongen når Oilers kommer til en eventuell seriefinale i februar/mars - for eksempel. Det kan skape trøbbel for klubben.

- Hele oppsiden på billettinntektene er basert på toppkampene, sier Berge.

- Hvorfor snur dere i denne saken og ikke står på det dere mener er best for klubben?

- Vi ønsker å være lyttende og ønsker ikke å ta en prestisjekamp på dette, sier Berge.

Lese hele innlegget fra Storhamar under:

Storhamar innfører en 100% "rettferdig" billettpolicy.Etter at vi i går lanserte vår billettpolicy for sesongen...

Posted by Storhamar Hockey on 8. september 2015

Artikkeltags