CHL-topp: Storhamar i Europa-toppen

TØFFE OPPGJØR: Storhamar mot TPS Turku i 1/8-finalen i CHL.

TØFFE OPPGJØR: Storhamar mot TPS Turku i 1/8-finalen i CHL. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

(Storhamar - TPS 4-6) Sportssjef for Champions Hockey League, Bo Lenartsson, har latt seg imponere av Storhamar i turneringen. - Stemningen i Hamar OL-Amfi er på topp i Europa, mener svensken.

DEL

Lenartsson har fulgt ishockeyen fra ledernivå siden 80-tallet, og har blant annet ledet Färjestad fra Karlstad til to mesterskap i Sverige og to sølvmedaljer. Han har også trenet det svenske juniorlandslaget.

Nå er han sportssjef i storsatsingen CHL og var tirsdag kveld ringside i Hamar OL-Amfi sammen med CHL-sjefen selv, Martin Baumann.

Sammen med styreleder Geir Byberg så de et Storhamar som holdt stand mot et sterkt finsk lag. Stemningen i Hamar OL-Amfi bølget fra det elleville til det musestille. Hamar-publikummet var preget av alvor, nervøsitet og glede underveis i kampen.

Bo Lenartsson, sportssjef i CHL

Bo Lenartsson, sportssjef i CHL

- Se på dette. Stemningen har i Hamar er vanvittig god. Dette er blant de beste arenaene å komme til i hele Europa, sier Lenartsson til Hamar Dagblad.

Han skryter av både arrangementet, laget og hvordan norsk hockeykultur har utviklet seg.

- Vi er veldig glade for å ha med et lag som Storhamar så langt i CHL. Om man ser rundt seg på tribunen her så ser man hva det betyr. Slikt engasjement er viktig for CHL og det er imponerende å se hvordan de har klart seg, sier Lenartsson.

Turneringen sliter i Sverige

Lenartsson forklarer videre at de er godt fornøyde med hvordan CHL har utviklet seg på det halvannet året det har eksistert – til tross med at man har slitt med å skape interessen som behøves i Sverige.

- Det har vært bedre andre steder enn i Sverige, men det kan være vanskelig å få gjennomslag for kampdager blant annet hos de største ligaene, sier han.

I år deles det ut 1,5 millioner euro i prispenger i turneringen.

- Vi ønsker å bygge en turnering som får en sterk status. Det må vi bruke litt tid på å finne et riktig format og bygge fundament.

Bygger fundamentet

Lenartsson er klar på at turneringen trolig blir slankere etter år tre.

- Vi ønsker å ha med mange lag i oppstarten for å bygge fundamentet. Det mener jeg vi er i ferd med å få til, så får vi se hvor vi setter streken etter hvert, sier han.

Storhamar - TPS 1-2 (4-6)

Champions Hockey League, 1/8-finale
Hamar OL-Amfi
Tilskuere: 5.367

Mål: 13:44 - 0:1 (PP1) - Tadas Kumeliauskas (Dave Spina, Eric Perrin), 31:57 - 1:1 (EQ) - Jacob Berglund, 59:23 - 1:2 (ENG) - Henrik Tallinder.
Utvisninger:  Storhamar; 4x2 og TPS; 5x2 og 2x10
Skuddstatistikk: 21-37

Artikkeltags