Elverum Håndball gjorde som de ville gjøre i Storhamar

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter at Elverum flyttet fra Elverumshallen til Terningen Arena gikk man etter en periode over fra "free seating" til "fast seating". - Det møtte noe motbør, men vi gjorde det for å profesjonalisere klubben.

DEL

På Elverum sitter markedssjef i Elverum Håndball, Kalle Björkman, å river seg i håret over det han ser i Storhamar.

- Jeg synes synd på Njål Berge og den gjengen som ønsket å innføre et profesjonelt system som ville være til det beste for klubben, sier Björkman til Hamar Dagblad.

Møtte motstand

Bakgrunn er at Storhamar på mandag kom med informasjon om ny billettpolicy for 2015/2016 sesongen, der man i all hovedsak ønsket å gå vekk fra "free seating" og man differensierte prisene på langside og kortside.

LES HELE BAKGRUNN HER: Billettopprør fikk Storhamar til å snu

Dette ble møtt med sterk motbør, det haglet med kommentarer på Facebook og supporterne opprettet en klagegruppe på Facebook som raskt fikk 200 medlemmer.

Det følte Storhamar-lederne at de ikke kunne overse og har nå reversert deler av planen. Det blir lik pris over hele arenaen, delvis free-seating og mulighet for Yngeres avdeling (YA) til å sitte gratis hvor de vil i arenaen – også på "fast-seating"-felt. Det betyr derfor en arena helt uten ståplasser, hvor betongen i sin helhet blir reservert til bortesupportere og hvor makskapasiteten dermed reduseres til 4500 tilskuere + bortesupportere.

Motstanderne argumenterer både med at det nye systemet ville ført til at spillere i YA med frikort ikke kunne sitte sammen med sine foreldre, at ikke alle forstår seg på billettservice, at man på denne måten ikke har mulighet til å få sitt faste sete og det har blitt reagert på prisoppgangen.

Dugnadsleder Njål Berge gikk tirsdag hardt ut i Hamar Dagblad og sa da at folk i Hamar ikke har forstått alvoret i å drive en hockeyklubb som Storhamar forsvarlig.

- Storhamar er helt avhengig av å sikre en stabil og sunn økonomi, som igjen skal sørge god nok sportslige satsing. Det gjør vi først og fremst gjennom publikumsinntektene. Det er måten Hamars befolkning kan støtte opp om oss som klubb. Inntektene fra dette avhenger av antallet tilskuere og snittprisen per billett. Det ønsket vi å gjøre noe med og derfor kom disse endringene, sa Berge.

Ønsker å skape en event

Han får støtte fra Elverum.

- Vi møtte også noe motstand, men slik er det alltid. Vi mente dette var det soleklart beste for klubben. Faste plasser og differensierte priser har alle profesjonelle idrettsklubber i verden, mener Björkman.

Han mener heller ikke det er noe argument at YA-spillere ikke får sitte med foreldrene.

- I Elverum kjøper man da billett på klubbkontoret eller i hallen, også får personen med YA-kort sitte ved siden av. Ikke noe problem.

- Hvorfor innførte Elverum Håndball "fast seating"?

- Fordi vi ønsker at vårt event skal være så mye mer enn en håndballkamp med mat mingling og aktiviteter. "Free seating" fører til at folk må inn i hallen å sette seg tidlige, mens vi med nummererte seter opplever at folk kan være lenger på andre plasser enn på sitt sete. Da får vi en bedre helhetsevent, avslutter Björkman.

Artikkeltags