Gå til sidens hovedinnhold

Thoresen har ikke problemer med å tenne

Artikkelen er over 3 år gammel

Storhamar-kaptein Patrick Thoresen har ingen problemer med innstillingen når svenske Skellefteå gjester Hamar til mesterligakamp tirsdag.

(Østlendingen)

Storhamar har imponert mot gode lag så langt i CHL, spesielt hjemme i sin egen storstue. Tappara, Djurgården og tsjekkiske Ocelari Trinec har fått merke hvor vanskelig Hamar-laget er å slå.

Spesielt eldstebror Patrick Thoresen tenner ekstra til når motstanderen blir tøffere.

– Jeg må innrømme at det ikke skal være noe feil på tenningsnivået mot Skellefteå. Det er jo helt annet enn når det er Ringerike eller Manglerud Star som står på den andre siden, sier Thoresen til NTB.

– Kan dere få til en ny overraskelse?

– Vi må satse på å holde oss til vårt eget spill. Vi møter et svensk lag som bestandig er gode på skøyter, gode til å forechecke og dyktige i å utnytte overtallsspillet. Vi må bare være disiplinerte i vårt spill og håpe at vi får god støtte fra hjemmefansen, sier han.

Jevn tropp

Storhamar-trener Fredrik Söderström fikk se Storhamar-laget litt for halv maskin mot Ringerike lørdag. Innsatsen må opp flere hakk tirsdag kveld. Han har stor tro på det vil skje.

– Vi har en jevn tropp, vi har rutinerte spillere. Og ikke minst: Vi har typene som elsker slike utfordringer, elsker når det er litt Mission impossible. Se på Patrick Thoresen for eksempel. Dette er en perfekt setting for ham, sier Storhamar-treneren til Hamar Arbeiderblad.

Patrick Thoresen har under spill i mesterligaen virkelig stått fram som hærfører med sitt oppofrende spill, som har vært hans varemerke i karrieren i NHL-, KHL- og svensk ishockey.

Han kjenner godt til mange av spillerne på motstanderlaget, der vi finner den to år yngre Mathis Olimb.

Eldstebror Olimb valgte å spille for det nordsvenske storlaget denne sesongen. Han står med 3 mål og fem assist på sine 15 kamper i SHL. I mesterligaen har han ett mål og sju assist på seks kamper.

Solid lag

Skellefteå ble svensk mester for første gang i 1978. Etter nedrykket til divisjon 1 i 1991 slet laget med å komme tilbake blant de beste. I 2006 rykket de endelig opp igjen og etablerte seg etter hvert som et av Sveriges beste.

Laget spilte i seks strake SM-finaler mellom 2010 og 2016 og vant to ytterligere to SM-titler i 2013 og 2014. I vår tapte de finalen for Växjö.

– Det er veldig bra det Storhamar har prestert. Det viser at nivået i Norge kanskje ikke er så dårlig, sier Ole-Kristian Tollefsen i et intervju med gamleklubben Färjestad.

Tollefsen skal for øvrig følge kampen i Hamar fra kommentatorplass for Viasat.

Kommentarer til denne saken