Thoresen frykter ikke «fulle bønder»

Stavanger Oilers-trener Petter RIVALER: Thoresen og Storhamar Dragons-trener Alexander Smirnov (t.h.) under en lagpresentasjon av eliteserien i ishockey for sesongen 2015-16 på Ullevaal stadion i Oslo onsdag.

Stavanger Oilers-trener Petter RIVALER: Thoresen og Storhamar Dragons-trener Alexander Smirnov (t.h.) under en lagpresentasjon av eliteserien i ishockey for sesongen 2015-16 på Ullevaal stadion i Oslo onsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Storhamars iskrigere gjør alt for å ta igjen suverene Stavanger. – De handler som fulle bønder, kontrer Stavangers gulltrener Petter Thoresen.

DEL

Foran hockeystarten fredag, handler det meste om de to lagene på S. Få, om noen, ble overrasket over at Stavanger Oilers vant både serie og cup sist sesong. At Storhamar var laget som skulle følge siddisene hele veien, var derimot uventet.

– Mange ble nok overrasket, men det var ingen overraskelse for meg. Vi jobber hardt hver eneste dag. Det eneste overraskende var at vi klarte det veldig fort. Jeg trodde vi skulle trenge to år. Nå er oppgaven å stabilisere oss i toppen, ikke bare være der i ett år, sier Storhamars frelser, Alexander Smirnov, til NTB.

Han er mannen som har gjenreist Hamar-laget etter noen tunge sesonger med elendig økonomi. Foran sesongen har de gule og blå forsterket troppen med ti spillere. Uten at Thoresen føler at hegemoniet i norsk hockey er truet.

– Det tror jeg ikke (det er). De har kanskje en større mulighet i år enn før, men vi vet hva vi kan selv. Vi går ikke rundt og tenker for mye på hva Storhamar kan gjøre, sier Thoresen.

– I alle år har det vært laget store nummer ut av at vi har hentet mange spillere foran sesongstarten. Nå snakker ingen om at vi har kjøpt åtte-ti spillere. Nå er dere advart om at Storhamar trolig blir sterkere enn i fjor, sier Thoresen.

LES OGSÅ:

Enkelt valg

Fire år på rad er Oilers blitt norgesmester. Slik forklarer suksesstrener Thoresen hvordan han klarer å gjenskape suksess.

– Jeg har alltid klart å legge ting bak meg, og tar heller med meg erfaringen fra det vi har oppnådd. Det er gutta i Oilers også veldig flinke til. Når du har valget mellom suksess eller fiasko, er det enkelt å velge.

Den samme vinnermentaliteten jobber Smirnov med å innføre i Hamar.

– Vår målsetting er enkel, vi ønsker å være topp fire i norsk hockey. Resultatene var bra i fjor med annenplass i serien og NM-finale, sier russeren.

– Vinnermentalitet er veldig viktig. Hver idrettsmann må ønske å vinne. Du må la deg drive med resultatene. Vinner du og tror at du kan slappe av, går det ikke så bra, sier Smirnov.

Russisk inspirasjon

Stavanger har profesjonalisert norsk ishockey. Den nye hallen har løftet klubben ytterligere. Dit håper Smirnov å ta Storhamar, men han ler av Thoresens påstand om at klubben har handlet som «fulle bønder».

– He he. Her jobber vi mye på dugnad. Mange drømmer om å bli en profesjonell klubb. Det går ikke med en gang, men etter tre-fire år. Jeg har jobbet med profesjonelle lag i Russland. Det er stor forskjell, men vi skal utvikle oss. Kanskje er vi like profesjonelle som Stavanger om fem år, sier han.

Giganten Vålerenga er ikke ventet helt i toppen denne sesongen.

– Det blir en utfordrende sesong for oss. Jeg tror Stavanger tar det i år også. De taper ekstremt få poeng i sin herlige hjemmearena. Jeg tror de kniper det akkurat noen poeng foran Storhamar, men i sluttspillet er det 50/50 mellom dem, sier VIF-trener Espen Knutsen. (©NTB)

Artikkeltags