– Festen får vi ta igjen senere, folkens. Take care! skriver paret på Facebook-siden hvor de forklarer at de må avlyse den store bryllupsfesten i Hamar. Men: I stedet setter de opp livestream av vielsen i Hamar domkirke 13. juni. Dermed kan absolutt alle se de bli viet.

Feirer kjærligheten

– Vi planla i to år, så kom restriksjonene. Men vi var fast bestemt på at bryllupet ikke skulle avlyses, og måtte prøve å finne andre løsninger, sier Colin Kim-Thomas Seterlien.

Sammen med samboer Thomas Fossengen Nordstad ble de enige om at bryllupsseremonien i domkirken skulle gå som normalt, men at den skulle direktestrømmes til alle som hadde lyst på å være til stede.

– Vi har fått leiet inn folk som skal gjøre dette nærmest som en proff TV-sending. Det skal bli veldig bra, varsler Colin.

– Det er en fin løsning for de som ikke får anledning til å møte opp. Det er en del familie som bor langt unna. Det viktigste er at vi får giftet oss den dagne. Så får vi ta etterfesten en annen gang, sier Thomas, og legger til:

– Tilbakemeldingene fra folk er uansett at de liker det vi har satt i gang. At det er kreativt.

Colin tror det kan bli flere som følger paret på den store dagen enn om de hadde gått for den opprinnelige planen:

– Om det skulle bli veldig mange som følger med på strømmingen, også folk som kanskje ikke kjenner oss, så er det bare hyggelig. Vi vil uansett feire kjærligheten.

– Hvordan blir vielsen?

– Et klassisk kirkelig bryllup, med få personer inne i kirken, på grunn av koronatiltakene. Vi snakker om maks 30 personer, inklusive de som får ansvaret for strømmeproduksjonen.

Den opprinnelige planen var et sted opp imot 80–90 gjester i bryllupet.

– Også har jeg ei tante som driver med catering, og da hadde vi ordnet opp med alt av mat til festen. Lokaler til etterfesten var også i boks. Det skulle skje på Vangbana, forteller Colin.

– Hva tenker dere om at den opprinnelige planen røk?

– Selvfølgelig var det kjempetrist. Vi hadde lagt ned mye tid og ressurser i planleggingen, men så måtte vi til slutt ta et valg slik at vi ikke led store økonomiske tap, sier Colin.

– Det viktigste er at vi gifter oss. Dette skal uansett bli en kjempehyggelig dag, og det blir som Thomas sier: Den store festen tar vi senere.

Sterke følelser

Colin og Thomas traff hverandre gjennom nettdating i 2015.

– Det ble mye chatting. Første gang vi traff hverandre i Hamar var i 2016. Siden da har vi vært et par, forteller Colin.

– Vi passer bra for hverandre. Selv om vei er ganske ulike så er vi samtidig like, sier Thomas, som opprinnelig kommer fra Furnes. Thomas er fra Åsnes, men nå bor paret i Hamar.

– Hva vil du si er bra med Colin, Thomas?

– Helt klart den merkelige humoren hans.

– Vi har sterke følelser for hverandre og lever i et tillitsbasert forhold, supplerer Colin.

– Blander man de sterke og svake sidene våre, så vil jeg si at det går overraskende bra.