Suksess med ønsketre også i sentrum: – Mange har vært her og takket personlig

POPULÆRT: Hamar sentrums ønsketre ble en suksess og brukerne hos Crux fikk stor glede av empatiske mennesker. Det gleder miljøterapeut Martha Grønvold og Nina Koteng på Lille Lone.

POPULÆRT: Hamar sentrums ønsketre ble en suksess og brukerne hos Crux fikk stor glede av empatiske mennesker. Det gleder miljøterapeut Martha Grønvold og Nina Koteng på Lille Lone.

Det er blitt en koselig tradisjon med Ønsketreet på CC som også i år var en suksess og tilsvarende konsept utenfor Lille Lone ble veldig godt tatt imot i sin første sesong.

DEL

Ønsketreet på CC, som er et samarbeid med Røde Kors, samlet på sine tre første år inn 2200 pakker til lavinntektsfamilier. I år har det av åpenbare grunner vært langt mindre trafikk på CC i måneden før jul, men det var nok til å innfri alle 1100 ønskene som var hengt opp på trærne.

– Fantastisk giverglede

– Vi opplever en fantastisk giverglede og et strålende samarbeid med Røde Kors, frivillige og hjelpeapparatet, sier senterleder Nina Utkilen på CC etter fire år med suksess for Ønsketreet.

Det første året ble det levert inn 400 pakker, mens det i 2018 ble innfridd 600 gaveønsker. Til 2019 doblet givergleden seg og 1200 pakker ble samlet inn. I ukene før trærne ble plassert ut på CC opplevde Utkilen at flere kunde etterspurte muligheten for å gi gaver til vanskeligstilte familier.

– Dette har tatt av og blitt veldig populært, forteller om hun det etter hvert tradisjonsrike tiltaket.

– Imponert og stolt

Nytt av året var derimot treet som var å finne utenfor Lille Lone i desember. Konseptet var ganske likt som det på CC, men dette var et samarbeid mellom butikkene i sentrum og gavene var ikke øremerket barn.

– De over 20 trenger også noe. Det er ikke bare barn som er sårbare, sa Nina Koteng, driver av Lille Lone, til Hamar Dagblad da treet kom opp.

Et samarbeid med Crux Barm oppfølgingssenter ble inngått i håp om at alle deres brukere skulle få noe de ønsket seg.

– Dette kommer til å bli så bra! Vi har veldig lyst til å glede deltakerne våre og det er ingen tvil om at dette kommer til å glede mange, sa miljøterapeut Martha Grønvold i desember. Hun fikk rett.

– Kundene kjøpte og leverte mange flere gaver enn det var ønsker på treet og butikkene innfridde ønskene som kundene ikke hadde kjøpt. Jeg er så imponert og stolt. Vi har fått så utrolig hyggelige tilbakemeldinger fra CRUX og trengende med ønsker. Mange har vært her og takket personlig. Vi har en utrolig godhjertet kundegruppe på Lille Lone, og det beriker meg å kunne delta og å kunne hjelpe de som trenger det. Dette har jeg lyst til å fortsette med, sier Nina Koteng.


Artikkeltags