Anne Enger ønsket å fortsette, men fikk beskjed om at det ikke var aktuelt

ØNSKET Å FORTSETTE: Anne Enger ønsket å fortsette som styreleder i Sykehuset Innlandet, men fikk ikke anledning til det.

ØNSKET Å FORTSETTE: Anne Enger ønsket å fortsette som styreleder i Sykehuset Innlandet, men fikk ikke anledning til det. Foto:

Anne Enger ønsket å fortsette som styreleder i Sykehuset Innlandet, men mandag morgen fikk hun beskjed om at hun ikke ville bli reoppnevnt av styret i Helse Sør-Øst.

DEL

(Østlendingen) Enger opplyste til Østlendingen mandag at hun hadde trukket seg som styreleder i Sykehuset Innlandet fordi hun ikke hadde tilstrekkelig tillit i Helse Sør-Øst.

– Ja, jeg kunne tenkt meg å fortsette, men det ble ikke sånn. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg fikk vite mandag morgen at jeg ikke ville bli reoppnevnt. Jeg sier jo alltid det jeg mener. Det kan være en årsak, sier Enger.

Enger har stått hardt på at det nye Mjøssykehuset må bygges ved Mjøsbrua. Samtidig gikk Sykehuset Innlandet i pluss i 2019, noe som var bedre enn budsjettert, siden det kun var lagt opp til et budsjett i balanse.

Ny styreleder og eierrepresentanter i styret for øvrig blir oppnevnt av styret i Helse Sør-Øst onsdag.

– Mjøsbrua, sier statsråden

Etter at rapporten om innholdet i framtidens sykehus i Innlandet ble lagt fram i forrige uke, har det oppstått stor usikkerhet rundt plasseringen av hovedsykehuset, siden Mjøsbrua ikke blir nevnt i rapporten.

Det ble raskt spekulert i om Mjøsbru-standpunktet kunne være årsaken til at Enger ble skjøvet ut, men under det ekstraordinære styremøtet i Sykehuset Innlandet mandag ettermiddag bekreftet helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) overfor HA at vedtaket om at Mjøssykehuset skal ligge ved Mjøsbrua står ved lag.

Samtidig vet alle at i politikken gjelder et vedtak bare til et nytt vedtak blir fattet.

– Forankret i pålene

I sykehusstyret, der også nestleder Tor E. Berge slutter, var det bekymring rundt usikkerheten som har oppstått rundt Mjøssykehuset og plasseringen ved Mjøsbrua. Det ble i vedtaks form understreket viktigheten av at Mjøssykehuset legges til Moelv eller Biri.

– Mjøssykehuset er forankret i pålene på Mjøsbrua. Et hovedsykehus ved Mjøsbrua har jo vært selve forutsetningen for arbeidet vi har gjort med å desentralisere tjenester og forbedre prehospitale tjenester, sa ansattrepresentant Jørgen Hurum.

Ove Talsnes, også han ansattrepresentant, var ikke like opptatt av lokalisering.

– Legg gjerne sykehuset til Fåvang. Jeg gir blaffen. Poenget er at jeg vil ha Mjøssykehuset uansett hvor det blir plassert. Det er det som er viktig for pasientene, uttalte han.

– Nå drar jeg hjem

Selv om det videre arbeidet med hovedsykehuset og sykehusstrukturen ligger hos Helse Sør-Øst og statsråden, knyttes det stor spenning til hva som skjer videre i styret i Sykehuset Innlandet nå som styreleder og nestleder har takket for seg, og det er tegn til at enigheten om lokaliseringen av hovedsykehuset rakner (Hurum vs. Talsnes).

Enger vil ikke spekulere i hvem som blir ny styreleder. Det siste rådet hun ga var at farten må opprettholdes, sånn at Sykehuset Innlandet har sitt nye hovedsykehus på plass i 2028.

– Nå drar jeg hjem, sa Anne Enger før hun satte seg på toget fra Brumunddal til Rygge, og som med det la Sykehuset Innlandet bak seg.

Artikkeltags